• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

numara oluşturmak?

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Merhaba arkadaşlar;

F stünunda tarihlerim vardır. Yapmaya çalıştığım bir düğme yardımı ile I stünuna kontrol numarası oluşturmak. Kontrol numarası F stünunda yazan tarihe göre oluşturuluyor. I stünuna kontrol numarasını yazacağı zaman F stünunda mesala 17.03.2010 tarihi varsa I stünundaki hücreye 201003AR00001 numarasını yazacak yani hücerede yazılı olan yılı alacak yazacak yanına ayı alıp yazacak yanına AR kelimesini ekleyecek sonra sayaç no ekleyecek bu numaranın açılımı şöyle

YIL/AY/AR/SAYAÇ NO (5 hane)

Örnek bir dosya ekledim orda bir örneklede açıklamaya çalıştım.

Eğer F stünundaki hücrede (-) simgesi varsa kontrol numarasını yıl ve ay olmadan AR/SAYAÇ NO şeklinde oluşturacak bu sayaç no sıralı olarak artacak. Örnek dosyada daha iyi anlayabileceğinizi düşnüyorum.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

SAYGILARIMLA

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Herhalde dosyada sonradan değişiklik yapmışsınız. F sütununda tarih yok.

merhaba

örnek dosyanın konu ile ilgili olduğuna emin misiniz?

Yanlış dosya eklemişim özür doğru dosyayı 1. mesajımda düzelttim.

Tarihten kastınızın J sütunu (son kullanma tarihi) olduğunu varsayarsak L2 hücresine yazacağınız formül aşağıdaki gibi olmalı :

=YIL(J2)&AY(J2)&"AR"&YİNELE("0";5-UZUNLUK(EĞERSAY($J$1:$J2;">"&0)))&EĞERSAY($J$1:$J2;">"&0)

Hocam sanırım siz yanlış dosya üzerinden bakmışssınız 1. mesajımda doğru dosyayı ekledim. Örnek dosyamda da açıklama ve bir örnek yaptım. Tekrar bakarsanız sevinirim.

Merhaba;
K2 hücresine;
=EĞER(F2="-";"AR"&SAĞDAN("00000"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($K$1:K1);5);YIL(F2)&AY(F2)&"AR"&SAĞDAN("00000"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($K$1:K1);5))
Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Hocam;

Öncelikle emeğinize sağlık. Eğer hücrede tarih varsa formülde sorun yok ama o hücrede tarih değilde (-) simgesi varsa formül hata veriyor .

Hücerede tarih yerine (-) simgesi varsa sadece AR/SAYAÇ NO ŞEKLİNDE OLACAK yani mesala diyelimki F stünundaki hücrede (-) simgesini görürüse I stünundaki hücreye bu defa AR00001 şeklinde olmalı burdaki AR'den sonra gelen sayaç numarasıda bir üsütündeki hücredekinin bir fazlasını alarak artmalı kısacası sayaç numarası ister (-) simgesi ister tarih yazılı olsun sürekli artmalı.

Tekrar bakabilrmisiniz hocam

muygun hocam eline ve emeğine sağlık.

kontrol numarasını yazarken ay kısmını 06 değilde 6 olarak yazıyor mesala 15.06.2010 tarihini 20106... şeklinde yapıyor buda hane bakımından bana sorun çıkartır. Bunu düzeltebilmemizin imkanı varmı acaba.

Not : ekli dosyadaki örnektede görülebileceği gibi aslında bu kontrol numarsını I stünuna yazacak ben örnek olsun diye K stünuna nasıl olacağını yazdım.

Merhaba;
I2 hücresine;
=EĞER(F2="";"";EĞER(F2="-";"AR"&SAĞDAN("00000"&EĞERSAY($I$1:I1;">""");5);YIL(F2)&SAĞDAN("00"&AY(F2);2)&"AR"&SAĞDAN("00000"&EĞERSAY($I$1:I1;">""");5)))
Formülünü uygulayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam emeğinize ve bilginize sağlık.
Allah razı olsun.

Hocam ;

Yalnız şöyle bir sorunum ortaya çıkıyor kayıt yaptıktan sonra alfabetik olarak diziyorum. bundan dolayıda satırların yerleri değişiyor ve satır yeri değiştiği içinde verilen kontrol numarasıda değişmiş oluyor. bir defa o numara verildikten sonra satır yerleri değişse bile o kontrol numarasının değişmemesi için ne yapılabilir.?

Merhaba;
hangi sütun değerine göre sıralıyorsunuz bilmiyorum ama ekli dosyada gereken sıralama işleminden sonra sabitle tuşuna basın. tekrar eski konumuna almak için L sütununa göre sıralayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam zorlamaya gerek yok bence sayenizde 12000 den fazla değeri tek tek girmekten kurtuldum. Hakkınız helal edin teşekkürler.

Geri