• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

numara il sıralama

Excel Vers. ve Dili
2010excel
Merhaba arkadaşlar, şöyle bir şey yapmak istiyorum

No girildiğinde adı soyadı ve sınıfını no nun yanındaki sütuna çıkarmak istiyorum ve bir kere olmayacak, altsatırlarda da yapmasını istioyum,

vba kullanmadan nasıl yapabilirm bunu ?

Bu ne yapmak istediğinize bağlı bir durumdur.

Google'a dosya upload yazın, listelenen sayfalardan birine dosyanızı yükleyip linkini paylaşın, böylece çözüme daha kolay ulaşabilirsiniz.

B2 hücresine bu formülü girerek sağa ve aşağıya doğru çekin;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;$K$1:$N$14;SÜTUN();0))[/FONT]

çok teşekkür ederim Murat Bey,Çok sağolun,

aynı işlemi,kullanacağım tablo başka bir sayfadayken de yapabilirim değil mi?

B2 hücresine bu formülü girerek sağa ve aşağıya doğru çekin;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;[COLOR="Red"]Sayfa2!$A$1:$D$28[/COLOR];SÜTUN();0))[/FONT][/FONT]

Çok teşekkür ederim,süpersiniz gerçekten,
bu tip sorunlarla başa çıkabilmemiz için sitenizde bunun eğitimi var mı?? yani eğer,düşeyara ve sütun u bu soruda nasıl kullandığımızı nasıl açıklayabilriz,bunu öğrenmek için.

Teşekkür ederim,istediğim gibi yapmışsınız, notunuzu da okudum,ayrıca teşekkür ederim, Murat Osma hocam düşeyara ile yapmıştı numara ile çağırmayı,bende bir benzerini yapayım istemiştim,olmamıştı,,böyle de oluyormuş,çok teşekkür ederim yeniden

Teşekkür ederim,istediğim gibi yapmışsınız, notunuzu da okudum,ayrıca teşekkür ederim, Murat Osma hocam düşeyara ile yapmıştı numara ile çağırmayı,bende bir benzerini yapayım istemiştim,olmamıştı,,böyle de oluyormuş,çok teşekkür ederim yeniden

Bu uygulamanın özelliği;
Sayfalardaki Öğrenci No ve Raf No sütunlarına ilaveler yapıdığında; VeriDoğrulama ile yeni eklenenler açılır Listede görülebilecektir.
Veri Doğrulama aynı zamanda HATA yapmanıza engel olur.
İyi günlerde kullanınız.

teşekkür ederim,peki o zaman numara ile adı soyadı çağırmayı da nasılyapabiliriim? benzer şekilde mi? hücre adreslerini değiştirerek yani?

teşekkür ederim,peki o zaman numara ile adı soyadı çağırmayı da nasılyapabiliriim? benzer şekilde mi? hücre adreslerini değiştirerek yani?

Adı soyadı kısmını DÜŞEYARA ile yapmışsınız zaten, herhangibir değişiklik gerekmez.

çokk teşekkür ederim,iyi günler size

Geri