• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Noktaları virgül yapma

Arkadaşlar ben bir banka çalışanıyım. Günlük vadeli vadesiz mevduatı excel de takip ediyorum. Bu verileri de bizim banka sisteminden kopyala-yapıştır yapıyorum. Ancak bizim banka sisteminde binler ayracı -virgül- ve kuruş ayracı da -nokta-. Ama excel de tam tersi. Bende tüm verileri bul-değiştir den her seferinde değiştiriyorum. Bir makroyla bu verilerin yapıştırır yapıştırmaz değişmesini sağlayabilirmiyiz. Biraz karışık oldu. Örnek te ektedir.

Arkadaşlar ben bir banka çalışanıyım. Günlük vadeli vadesiz mevduatı excel de takip ediyorum. Bu verileri de bizim banka sisteminden kopyala-yapıştır yapıyorum. Ancak bizim banka sisteminde binler ayracı -virgül- ve kuruş ayracı da -nokta-. Ama excel de tam tersi. Bende tüm verileri bul-değiştir den her seferinde değiştiriyorum. Bir makroyla bu verilerin yapıştırır yapıştırmaz değişmesini sağlayabilirmiyiz. Biraz karışık oldu. Örnek te ektedir.. Arkadaşlar bu arada dosyayı yeni ekliyorum. Ve kullandığım office 2007. Teşekkürler...Ayrıca dosyanın uzantısı .xlsx idi. Ekleyemedim buraya o yüzden uzantısını .xls yaptım.

Merhaba Sn cengizhan09

Excel Menuden,
Araçlar > Seçenekler ,

Sekmelerden "Uluslararasını" seçin
"Sistem ayırıcılarını kullanın" onay kutusunu kaldırın.
Ordan da Ondalık Ayırıcını Nokta, Binik Ayrıcısını da virgül yapın..

Merhaba

Basit 2 adet kod yazdım. Kopyalama yapmadan önce sistem ayracını kullanma butonuna, kopyalama yaptıktan sonra sistem ayracını kullan butonuna basarsanız sanırım sorununuz çözülür.

Kod:
Sub SistemAyraciniKullanma()
Application.UseSystemSeparators = False
[B1]="Sistem Ayracı Kullanılmıyor"
End Sub

Kod:
Sub SistemAyraciniKullan()
Application.UseSystemSeparators = True
[B1]="Sistem Ayracı Kullanılıyor"
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kopyalama yapmadan önce sistem ayracını kullanma butonunun office 2007 excelde çıkması için ne yapmamız gerekiyor.Önceden noktavirgül adlı bir zip dosyası eklemişsiniz ama bu dosya silinmiş galiba

Kopyalama yapmadan önce sistem ayracını kullanma butonunun office 2007 excelde çıkması için ne yapmamız gerekiyor.Önceden noktavirgül adlı bir zip dosyası eklemişsiniz ama bu dosya silinmiş galiba

Belli tarihten önceki dosyalar malesef silindi ama bu mesaj için çok önemli değil çünkü kodlar yerinde duruyor.

İlgili dosya tekrar hazırlandı ve ilgili linke eklendi.

noktaları virgül yapma

Necdet bey,

Eklediğiniz dosyayı kaydedip belirttiğiniz şekilde denedim ama olmadı. Düzeltmeye çalıştığım rakamlar aşağıdaki gibi.Bir de siz dener misiniz.Acaba ben mi yapamadım.

10,209,985.61 747,449.65 1,351,219.09
3,677,400.00 0,00 3,677,400.00
1,215,960.31 0,00 1,215,960.31
99,350.00 0,00 99,350.00
181,402.50 0,00 181,402.50
90,192.42 28,129.01 132,085.53
1,312,000.96 25,926.79 1,356,014.63
16,786,291.80 801,505.45 18,013,432.06

Merhaba,

Bu veriler için kod vs yazmaya gerek yok.

Bul ve Değiştirden virgülleri kaldırın , yani aranana virgül yazıp tamam deyin,
sonra yine bul ve değiştirdin noktaları virgül ile değiştirin
hepsi rakama dönüşecektir.

Merhaba,

Bu veriler için kod vs yazmaya gerek yok.

Bul ve Değiştirden virgülleri kaldırın , yani aranana virgül yazıp tamam deyin,
sonra yine bul ve değiştirdin noktaları virgül ile değiştirin
hepsi rakama dönüşecektir.

Çok çok teşekkür ederim. Benim de işime yaradı. :)

Geri