• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nokta yazıyorum virgül olarak giriyor yardım

Excel Vers. ve Dili
2010-2016 türkçe
Textbox'a noktalı bir sayı girdiğimde örneğin 1.1 excele aktardığı hücrede 1,1 olarak aktarıyor bana noktalı hali lazım nasıl çözebilirim.
Çalışmam textboxa girilen bir değeri excelde bir hücreye aktararak çalışıyor.

Öncesinde ilgili hücreyi metin olarak biçimlendirin. Ya da kodda
Cells(1, 1).NumberFormat = "@" şeklinde metne çevirin.

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim ama dedikleriniz olmuyor. excelde formül olduğu için aynı sütuna hem sayı hem metin tarzı (1,2,3,4 veya 1.1,1.2,1.3.1.4) gibi değerler girdiğim için ikisini de algılaması için hücre biçimi genel olması lazım koda gelince yazdım ama bir etkisi olmadı örnek dosyayı ekliyorum üzerinden kontrol edebilirseniz. Birde daha önce noktalı girince tarih oluyor diye bölgesel ayalardan tarih formatını gg/aa/yyy olarka değiştirdim / slash ile gösteriyor tarihi acaba ondan mı bilemedim.

Ekli dosyalar

textbox 2 ye girdiğim değerler b sütununda oluyor oraya girdiğim 1.1 değeri mesela 1,1 olarak excele geçiyor o kısım önemli daha çok

Öncelikle excelin kendi yapısı gereği hücrenin içerisine girdiğiniz noktayı virgüle otomatik çevirir. Bunu engellemek için girdiğiniz sayının önüne ' (tek tırnak) ekleyebilirsiniz.
Belirtmiş olduğum kodu
Cells(1, 1).NumberFormat = "@" şeklinde A1 hücresi için belirtmiştim. Hangi hücre için kullanılıyorsa aynı şekilde değiştirmeniz gerekirdi. Ama hem virgül hem nokta kullanıyorsunuz bu pek işe yaramaz.

Not. Aşağıdaki şekilde yapmanız gerekli idi.
Cells(sonstr, 2).NumberFormat = "@" şeklinde denediniz mi?

Öncelikle excelin kendi yapısı gereği hücrenin içerisine girdiğiniz noktayı virgüle otomatik çevirir. Bunu engellemek için girdiğiniz sayının önüne ' (tek tırnak) ekleyebilirsiniz.
Belirtmiş olduğum kodu
Cells(1, 1).NumberFormat = "@" şeklinde A1 hücresi için belirtmiştim. Hangi hücre için kullanılıyorsa aynı şekilde değiştirmeniz gerekirdi. Ama hem virgül hem nokta kullanıyorsunuz bu pek işe yaramaz.

Not. Aşağıdaki şekilde yapmanız gerekli idi.
Cells(sonstr, 2).NumberFormat = "@" şeklinde denediniz mi?

aynı şekilde denedim olmuyor sadece nokta kullanıyorum o textboxta başına' koyunca oluyor ama 1000 i aşkın veri gireceğim için hepsinin başına ' koymak uğraştıracak kod ile bunu bir çözümü var mı acaba ya da kodu yanlış yere mi yazıyorum buton 1 in clickine yaziyorum textboxtan veri alan yere

s1.Cells(sonstr, 2).NumberFormat = "@" şeklinde deniyorum gireceğim hücrenin biçimini metin yapıyor gayet iyi güzel ama textbox2 ye girdiğim 1.1 değeri b sutununun ilgili satırında 1,1 olarak gözüküyor. yalnız metine çeviirnce 1 seferlik 1 girince formül çalışıyor ama elle düzeltme yaptığımda 1 sayı olduğu için algılamıyor metne çevrildiği için ama sorun değil o asıl mesele noktalı girdiğim poz numarasının aynısını excele aktarmam formül o şekilde algılıyor çünkü

textboxa girdiğim noktolı değer (1.1) exceldeki hücreye virgüllü (1,1) olarak geliyor nasıl çözebilirim. Hücre biçimini metin yapınca çözülmüyor

Geri