• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nöbet Yeri Değişmiyor Okul Nöbet Programı

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Merhaba arkadaşlar. Çeşitli kaynaklardan yararlanarak bir nöbet programı yapmaya çalıştım. Nöbet tutacak öğretmenler bahçe, zemin, 1. kat vb. nöbet yerlerinde dönüşümlü olarak nöbet tutacaklar. Ancak öğretmen sayısı ile nöbet yeri sayısı eşit olunca nöbet yeri sabit kalıyor. Örneğin ekli dosyada Cuma günü 5 kişi her hafta aynı yerde kalıyor. Sayı farklı olunca değişiyor.
=EĞER($B9<>"";N3;(EĞER(DÜŞEYARA(N3+1;'ÖĞRETMEN LİSTE'!$A$6:$C$20;3;0)=1;N3+1;1))) formülüyle yerleştirme yapıyorum. B3 Sütununa X yazınca haftanın o gününe nöbet yazmıyor. Ne yapılmadır?Teşekkürler

http://s4.dosya.tc/server/zk8afh/NOBET.xls.html

R1 hücresine nöbet yerleri sayısını yazdım. (5) R2 hücresinden itibaren =EĞERSAY('ÖĞRETMEN LİSTE'!C2:C5;1)
=EĞERSAY('ÖĞRETMEN LİSTE'!C6:C20;1)
=EĞERSAY('ÖĞRETMEN LİSTE'!C21:C35;1)
=EĞERSAY('ÖĞRETMEN LİSTE'!C36:C50;1)
=EĞERSAY('ÖĞRETMEN LİSTE'!C51:C65;1)
=EĞERSAY('ÖĞRETMEN LİSTE'!C66:C80;1) formülleriyle o günlerde nöbet tutacak öğretmenleri saydırdım.
F9 hücresinden itibaren =EĞER($B9<>"";N3;EĞER(R3=R$1;F3+1;(EĞER(DÜŞEYARA(N3+1;'ÖĞRETMEN LİSTE'!$A$6:$C$20;3;0)=1;N3+1;1))))
gibi gereki değişiklikleri yaptım çalıştı.

Meb bölümüne kopyalarsanız sevirim linkinizi.

Sayın mrwarrior; Meb bölümünden kasdınız nedir? Daha önceki e okuldan sınıf listesi hazırlama başlığında da aynı isteği gördüm ama forum içerisinde meb bölümü bulamadım. Aydınlatırsanız sevinirim

Merhaba yukarıda verdiğim formülün 3. kişiden sonra hata verdiğini farkettim. aşağıdaki şekilde değiştirdim. İlgilenenlere..

=EĞER($B9<>"";N3;EĞER(R3=R$1;N3;(EĞER(DÜŞEYARA(N 3+1;'ÖĞRETMEN LİSTE'!$A$6:$C$20;3;0)=1;N3+1;1))))

Geri