• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nöbet listesine görevlilerin otomatik olarak dağıtılması

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar hayırlı geceler.

Ekte hazırladığım excel sayfasında 2 adet sayfa var, bir tanesi aylık nöbet listesi diğeri görevliler isimli.

Yapmak istediğim görevliler sayfasındaki görevlilerin karışık olarak adil bir şekilde nöbet listesine butonla aktarmak istiyorum, makro yazma işini bilmediğim için yapamadım.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın yönetici arkadaşlarım konu günceldir.

Sayın arkadaşlarım çözemediğim için konu halen günceldir.

Muhammet Bey ilgi ve alakanız çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık Allah razı olsun.

Aylık nöbet listesi sayfasının A11 hücresinde veri doğrulama var, buradan Şubat ayını seçtiğimde C39 ile E40 arasına isimler geliyor, ayrıca Görevliler sayfasındaki görevlileri çoğalttığım zaman bu isimler gelmiyor, azalttığım zaman da bir şey değişmiyor.

Aylık Nöbet Listesi sayfasında yan tarafta işlemler yapmışsınız güzel olmuş ancak buradaki formüllerle uğraşmaya çalıştım olmadı, personellerin azlığına ve çokluğuna göre uyarlamaya çalıştım ama yapamadım.

Hocam o zaman yıllık bazda bir şeyler düzenlemek gerekir. Benim çalışmam sıradan bir çalışma. Kişi sayısı sabit ama formüller ile düzeltilebilir. Şu anda sorun olarak sonradan bir kişinin girmesi durumunda o kişiye sürekli nöbet yazması. İzin gibi durumlar oluyor mu?

Muhammet Bey izinde olan personel bu listeye dahil edilmiyor.
Ayların 31 olanlarında bir problem yok galiba, kısa aylarda problem oluyor.

Muhammet Bey sizin formüllerin içeresine satırları ekledim ancak ekte olduğu gibi Şubat, Nisan gibi kısa aylarda problem oluyor ve eklenen isimleri görmüyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Muhammet Bey süper oldu ellerinize sağlık, ancak küçük bir sorun daha düzeltilirse çok daha güzel olacak.

Örneğin Aylık Nöbet Listesi sayfasından A11 hücresinden istenilen ay seçilirse örneğin Şubat ayında 39.-40.-41. satırlarda fazladan personel yazıyor, Nisan ayında 41. satırda fazladan personel yazıyor.

Sub HESAPLA()
Range("C11:E41") = ""
For i = 11 To 41
If Cells(i, 2) = "" Then Exit Sub
Range("M3") = Cells(i, 2).Value
Range("C" & i & ":E" & i) = Range("N3:P3").Value

Next

End Sub
şeklinde düzeltiniz.

Muhammet Bey Allah razı olsun valla süper bir şey oldu, çok teşekkür ediyorum.

Hayırlı akşamlar hayırlı çalışmalar.

Muhammet Bey tekrar rahatsız ediyorum, kusura bakmayan hayırlı geceler.

Örnek sayfayı tekrar ekliyorum, bazı personellere haksızlık oluyor galiba bunu nasıl çözebiliriz?
P sütunundaki personel sayısı az olduğu için burada daha belirgin görünüyor.

Ekli dosyalar

Öncelik toplamda eşit olsun derseniz T sütununda yazan formülde R sütununu değil S sütununu 100 ile çarpın.

Muhammet Bey sizin dediğiniz gibi yaptım, Amirler kısmı tamam aynı durumu da Memurlar ve Bayan Memurlar içinde yapmam gerekir mi?

Muhammet Bey çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir çalışma oldu, hayırlı günler diliyorum.

Geri