• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

nöbet listesi yardım

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
bir hastanede hemşire olarak çalışıyorum.her ay nöbet listesi yapmak zorunda kalıyorum.liste yapmak tam bir işkence oluyor.exel bilgim çok az olduğu için sadece koşulları yazıyorum.örnek dosya yapamıyacam yani.
koşullar :
toplam 18 kişi
*bir günde 4 kişi nöbet nöbet tutacak
*gün aşırı nöbet tutulmayacak
*perşembe nöbet tutan hafta sonu nöbet tutmayacak
*hafta sonu ve cuma nöbet sayısı daha eşit olmak zorunda(24 saat tutulduğu için)
*kişilerin tutacakları nöbet sayıları belirlenebilmeli
*kişilerin istediği yerlere nöbet yazılabilmeli yada yazılamamalı

Son düzenleme:
örneklerseniz kaç kişi nerede kaç saat hafta sonu içi vs diye ayrıcalık izin vs var mı örnek dosya ekleyiniz

bir kişi bana yardım edene kadar buraya hergün yazacam

Merhaba;
Israrla çözüm aramanız güzel.
Ama örnek dosya eklemezseniz sorunuza hergün birileri bakıp pas geçecek.
Mesela sadece yazdıklarınızdan çıkabilecek olası sorular:

2-*gün aşırı nöbet tutulmayacak
Bunun anlamı ne? olası ihtimaller bir gün ara ile nöbetci yerleştirecekse bu yapılmayacak mı? O gün boş mu kalacak?

3-*perşembe nöbet tutan hafta sonu nöbet tutmayacak
Bu tablodaki dağılım eşitliğini, sıralamayı bozar. Sizin yerleştirmelerinizde bunu nasıl hallediyorsunuz?

4-*hafta sonu ve cuma nöbet sayısı daha eşit olmak zorunda(24 saat tutulduğu için)
Bu madde de başlı başına bir sıralama sorunu (2-3 ve 5. maddelerle çelişebilir)

5-*kişilerin tutacakları nöbet sayıları belirlenebilmeli
Bu madde 4 ve 6 ile çelişir.

6-*kişilerin istediği yerlere nöbet yazılabilmeli yada yazılamamalı
Bu madde hem kendisiyle hemde tüm tabloyla çelişir.

Gördüğünüz gibi maddelerinizin içinde (daha tabloyu görmeden) cevaplanması gereken soruları var.
İsteğinizi örneklerseniz bazı sorular cevaplanmış olacak yada yeni soruları getirecektir. Bu açılımlar çözüm üretecek arkadaşlara fikir verecektir.
İyi çalışmalar.

slm

Ben de uzun uğraşlar sonunda bir hemşire nöbet programı oluşturdum. Ancak boyutu yüksek olduğu için burada göndebilirmiyim bilmiyorum. Ama isterseniz eklentilrime bir göz atınız.

mrb bende sağlık personeliyim ama tam olarak nasıl bişi istediğinizi bende anlamadım kafam karıştı.

Geri