Merhabalar arkadaşlar
Öncelikle nöbet listesi yapma işini bana verdiler ancak bu işi yapmak inanılmaz sıkıntılıymış. Exel konusunda çok şey bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla bu programla yapılabilir birşey gibi geldi.
Öncelikle nöbet sistemini anlatayım.
1 Her nöbette 4 kişi bulunmakta.
2 Bu dört kişi 22 kişilik gruptan seçilmekte
3 hepsinin farklı sayıda hafta içi ve hafta sonu sayısı mevcut. (kıdeme göre düşüyor)
4 Bazı kişiler nöbetin sadece kıdemlisi olabiliyor. bazı kişiler nöbetin sadece çömezi olabiliyor. yani düşük kıdemli yüksek kıdemlinin üstünde olamıyor
5 nöbet tutan kişilere gün aşırı nöbet yazamıyorsun
6 bazen mazeretler oluyor.. mesela o gün acil nöbetçisi olabiliyor veya o gün nöbet tutmak istemeyebiliyor veya yıllık izin almış olabiliyor.
bu parametreleri exel e girmem mümkün mü ?
pff bu işler ne kolay gelirdi ya eskiden... içine girince sıkıntı oluyor
Öncelikle nöbet listesi yapma işini bana verdiler ancak bu işi yapmak inanılmaz sıkıntılıymış. Exel konusunda çok şey bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla bu programla yapılabilir birşey gibi geldi.
Öncelikle nöbet sistemini anlatayım.
1 Her nöbette 4 kişi bulunmakta.
2 Bu dört kişi 22 kişilik gruptan seçilmekte
3 hepsinin farklı sayıda hafta içi ve hafta sonu sayısı mevcut. (kıdeme göre düşüyor)
4 Bazı kişiler nöbetin sadece kıdemlisi olabiliyor. bazı kişiler nöbetin sadece çömezi olabiliyor. yani düşük kıdemli yüksek kıdemlinin üstünde olamıyor
5 nöbet tutan kişilere gün aşırı nöbet yazamıyorsun
6 bazen mazeretler oluyor.. mesela o gün acil nöbetçisi olabiliyor veya o gün nöbet tutmak istemeyebiliyor veya yıllık izin almış olabiliyor.
bu parametreleri exel e girmem mümkün mü ?
pff bu işler ne kolay gelirdi ya eskiden... içine girince sıkıntı oluyor