• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nöbet çizelgesini macro ile yapabilmek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Standard 2013-Türkçe
Değerli Arkadaşlarım,Hocalarım

Sürekli kullandığım bir nöbet çizelgesi var her ay tek tek düzenlemek zorunda kalıyorum.Mümkün ise bunu macro ile yapabilirmiyiz.
Benim kullandığım çizelgede toplamda 10 kişi var. 3 kişi iki gün 1 nöbeti,iki gün 2 nöbeti tutuyor ve iki gün izin yapıp tekrar ikigün 1 nöbetine geliyor. bu 3 er kişilik gruplar sabit olacak.ekteki dosyada kullandığım çizelgede temmuz ayı var.bunun ağustos,eylül,ekim .... diye devam etmesini istiyorum.mesela ben ayı ağustos yaptığım zaman ona göre nöbet yazsın.

Hepinize şimdiden teşekkürler.
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
1. kişi neden 3-4 verdiniz. O kişi nöbet tutmuyor mu? 1. kişinin özelliğini açıklar mısınız?

Merhaba,
1. kişi neden 3-4 verdiniz. O kişi nöbet tutmuyor mu? 1. kişinin özelliğini açıklar mısınız?

1. kişi sadece gündüz nöbet tutuyor yani vardiyaya dahil değil ve nöbetleri diğerlerinden farklı

VARDİYA SAATLERİ
1: 08:00-20:00
2: 20:00-08:00
3: 09:00-18:00
4: 10:00-13:00

Teşekkürler

Makro ile değil de formül ile hazırladım.

Muhammet Bey,

ellerinize sağlık gayet güzel olmuş.formülü anlayamadığım için değişiklik yapamadım sizden ricam temmuz ayı başından itibaren.

2,3,4, kişi ayın ilk nöbetine 2-2-izin- izin -1-1-2-2 oarak devam etsin
5,6,7, kişi ayın ilk nöbetine izin-izin-1-1-2-2 olarak devam etsin
8,9,10 kişi ayın ilk nöbetine 1-1-2-2-izin izin olarak devam etsin

dosyada ayarlarsanız size minnettar kalırım.
örnek: mayıs 2015 itibaren vardiyaları ve düzeni değiştireceğim kendim yapmak istiyorum formül hakkında kısaca bilgi verirmisin.nereye ne yazılmalı gibi ben biraz formül özürlüyümde.

Ekli dosyalar

AH:AQ aralığına verilere göre düzenleme yapmak gerekiyor.

Merhaba;
AQ5 hücresine değiştirmek istediğiniz tarihi giriniz. AQ6 hücresine kriter sayısını (1-1-2-2-İ-İ=6),(1-İ-2-2=4) giriniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
AQ5 hücresine değiştirmek istediğiniz tarihi giriniz. AQ6 hücresine kriter sayısını (1-1-2-2-İ-İ=6),(1-İ-2-2=4) giriniz.

Muhammet Bey,
sarı renk ile belirtiğiniz yere verileri giriyorum ana çizelgede farklı çıkıyor.
Örnek: temmuzun ayının 1 inden itibaren 2. kişinin sırası ile (1-1-2-2-izin-izin) çalışmasını istiyorum sarı alana bu şekilde giriyorum ama çizelgeye 2. kişi (2-izin-izin-1-1-2)olarak farklı çıkıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Siz başlangıç (AQ5) hücresine 1.11.2014 tarihi yazmışsınız. Orayı 1.7.2014 yapınız.

Estağfurullah Hocam. Size iyi çalışmalar.

Geri