• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nöbet Çizelgesi ÇOK ACİL !!!!

Nöbet Çizelgesi ÇOK ACÝL !!!!

Çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var...

Þöyle ki;

Bir hastanede toplam 13-14 doktor çalışmakta ve bu doktorlar dönüşümlü olarak nöbet tutmaktadırlar...

ortalama olarak her bir doktor ayda 2-3 nöbet tutmaktadırlar, benim sizlerden yardım beklediğim konu şu; bu makro sayesinde her doktor mümkün olduğu kadar aralıklı nöbet tutabilsinler ve hafta sonları nöbetleride adil bir biçimde dağılabilsin... Çok acil tekrar şimdiden teşekkür ediyorum...

Bunu Yapmak İçin Makrolara başvuru bence gereksiz.13 Kişilik Bir Nöbetin sıralama tekniği periyodik olarak gayet rahat yapılabilir.Sıralamada,sıra atlaması veya nöbet değişimi yapılıyorsa bile kodlar bunu hep periyodik olarak sıralıyacak olup,yine sizin istediğiniz olmıyacaktır.Fikir vermesi açısıında şöyle deneseniz.
Her bir Kişiyi ayrı sayfalar açıpta,puantaj usülü takip etseniz bence daha net ve rahat takip edersiniz.

Emre Bey,
Sn.xxrt'ye katılmıyor değilim ama yinede üstünde kavga edebileceğimiz bir şablonumuz olsun derseniz diye ekteki dosyayı yaptım. Mesai saatinde parça parça ilgilenebildiğim için biraz kötü oldu, .Umarım formül veya mantık hatasıda yapmamışımdır. ayrıca mantık olarakta haftasonu nöbeti, hafta içi nöbeti ve son nöbet tarihlerine göre sıralayıp nöbet yazmaktan başka birşey yapmıyor.. seçim mantığı konusunda zekası geliştirilebilir .

Doktor isimlerinide yazmayıp tabloyu çıkardıktan sonra kura çeker ve becaişe başlarsınız(alışıksınız nasılsa)
Kolay gelsin.

Emre bey yardımımız dokunduysa ne mutlu bize..

Günler sonra dönüp buraya cevap yazdığınız için sağolun, teşekkür almak için değil, insan geri besleme olmayınca boşamı kürek çekiyoruz duygusuna kapılıyor.
:hey:

danersin, :hey: merhaba akadaşım
ben 30 öğretmenli bir okulun md. yardımcısıyım iki binamız var dolayısı ile iki tane
iç bölüm iki tane dış bölüm var ve ben öğretmenlere nöbet yazmam gerekiyor.
Ekteki çizelgeyi her ay elle yapmaktan usandım işlerim yoğun oluyor her zaman yapamıyorum dolayısıyla nöbetler aksıyor.
ekte sunulan nöbet çizelgesinin otomatik olması için bana yardımcı olabilirmisiniz..?
not: bazı öğretmenlerin bazı günleri boş o günlere nöbet yazmamamız gerekiyor.
şimdiden çok teşekkür ediyorum..

Bu öğretmenlerin benimle problemi nedir hiç anlamamışımdır zaten, hep zor soruyorlar bana.. :D

Þaka bir yana bu tip soruların çözümünün düzgün olması için baya bir yapay zeka gerekiyor. Oda çok fazla satır kod yazmak demek. Ben basit mantıkla bir dosya yaptım.

Bu hali ile nelere dikkat ediyor ?
1- Toplam nöbet sayısını mümkün olan en adil şekilde paylaştırıyor, ama iç dış ayrımına ve nöbetlerin ardarda gelmesine dikkat etmiyor. Neticede çok zor bir nöbet olmadığı için (?) bu kısmının çok önemli olmadığını düşündüm sizin için.
2- Tabloda öğretmenin boş olduğu gün için istediğiniz açıklamayı yazabilirsiniz. Ã?ğretmenin ilgili günün altındaki hücrelerde herhangi bir değer varsa o öğretmene o gün nöbet yazmaz.
3- bir öğretmene aynı günde iki nöbet yazmaz (Heralde yani : ama kod yazmayı deneyecek arkadaş olursa dikkat edilmesi gereken bir husus olduğu için belirttim.)
4-Ã?ğretmen sayısınız arttığı yada azaldığı durumlarda Alan isimlerini buna göre değiştirmek yeterli olur.

Umarım bu hali ilede işinizi görür. Görmezse biraz daha kafa yormak gerekecek. Kolay gelsin.

merhaba; :hey:
danersin' Alıntı:
Bu öğretmenlerin benimle problemi nedir hiç anlamamışımdır zaten, hep zor soruyorlar bana.. :D

syn danersin
öğretmenler "çalışakan" öğrencileri severler :dua:
kolay gelsin

danersin, arkadaşım çok teşekkür ediyorum sana zahmet verdim hakkını helal et bana çok yardımcı oldun :bravo:

danersin, arkadaşım sana birazcık daha kafa yorduracağım galiba
iç dış nöbetine de eşit şekilde dağıttırabilirmiyiz acaba :agla:
birde takvim ekleyip ayı seçince iş gününü otomatik olarak yazdırabilirsek çok şahane olur.
teşekkürler

öğretmenler "çalışakan" öğrencileri severler
benmi ... :hiho:

çok teşekkür ediyorum sana zahmet verdim hakkını helal et bana çok yardımcı oldun
İşinizi görecekse zahmetin lafı olmaz. Karşılığında iyi nesiller yetiştirirsiniz bu topluma olur biter. :D Kolay gelsin.

danersin, :oops: kardeş sana zahmet şu benim işi bir halletsen
çok sevinirim biraz acil de.

@aligedik,
benim ve sizin son mesaj dakikalarına dikkat ederseniz, neden şimdiye kadar ilgilenmediğimi anlarsınız. Sizin 11.49'daki tamam mesajınıza cevap yazarken sorunuz gelmiş ve görmedim o sorunuzu.

Neyse sorunuza dönersek herkes için tüm şartları eşit yapacak bir çözümü zaten yok , kaldıki optimum çözümü bulmak bile oldukca zor, şöyle kestirme bir yol izledim, 1 dış nöbet=1,5 iç nöbet yaptım..

Takvim işi zor geldi, yarım haftalardan dolayı vs. tam istediğiniz gibi olmaz sanırım. ama bir ara vakit bulursam bakarım onada.

Merhaba
Sayın danersin,'in hazırlamış oldugu nöbet.xls dosyasını inceledim. Ã?ncelikle çok güzel olduğunu belirtmek isterim.
dosyada Sağlık ocağına yönelik değişiklik yapmak istedim fakat işin içinden çıkamadım. yardımcı olursanız sevinirin.
yapmak istediğim değişiklikler:

1) Hafta sonu ve tatil günleri boş olsun
2)günlük çalışacak Dr. sayısını arttırıp azaltabilelim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Becaiş?

danersin' Alıntı:
Doktor isimlerinide yazmayıp tabloyu çıkardıktan sonra kura çeker ve becaişe başlarsınız(alışıksınız nasılsa)
Kolay gelsin.
Sayın danersin;
"becaişe başlarsınız(alışıksınız nasılsa)" ne anlama geliyor buna takıldım kaldım! Burada bir sitem mi var? "alışıksınız nasılsa" dan kastın ne? Sanki
hakaret eder gibisin burda, benmi yanlış anlıyorum? Lütfen açıklarmısınız?

danersin' Alıntı:
Emre Bey,
Sn.xxrt'ye katılmıyor değilim ama yinede üstünde kavga edebileceğimiz bir şablonumuz olsun derseniz diye ekteki dosyayı yaptım. Mesai saatinde parça parça ilgilenebildiğim için biraz kötü oldu, .Umarım formül veya mantık hatasıda yapmamışımdır. ayrıca mantık olarakta haftasonu nöbeti, hafta içi nöbeti ve son nöbet tarihlerine göre sıralayıp nöbet yazmaktan başka birşey yapmıyor.. seçim mantığı konusunda zekası geliştirilebilir .

Kolay gelsin.

O yazıyı bir bütün olarak okursanız belki anlayabilirsiniz espriyi. "..ama yinede üstünde kavga edebileceğimiz şablonumuz olsun derseniz diye ekteki dosyayı yaptım." Bu şu demek , arkadaşımızın sorusuna bir çözüm buldum ama bu çözümün neticesi tüm doktorlar için ne kadar ADİL bir çözüm olur bende şüpheliyim demek. Dolayısı ile tıpkı atamalarda olduğu gibi becaişe başvurmak gerekir bu kura sonucundada. Burada becaiş sistemine dahi bir övgü-yergi yok, eğer bu tip işlerde sistem kura olacaksa becaişde kaçınılmaz olur bana kalırsa. (Burada "Oyun teorisi" aklıma geldi.). Ve sanırım pek çok arkadaşımızda bu sisteme alışık, tanıdık. Bu Türkiye'de yaşanan bir gerçek.

Üstelik burda bir hakaret olsa sıcağı sıcağına muhatap aldığım arkadaştan karşılık olarak bir sitem gelirdi diye düşünüyorum. Umarım yeterince açıklayabilmişimdir.

Sayın danersin nöbet çalışmanızı çok işime yaradı.Ancak Cumartesi ve pazarlara nöbet koymasak ve günlük nöbteçi sayısını dörde çıkarsak diyorum ben beceremedim.Sanırım kodda bir iki ufak değişiklikle olacaktır.Şimdiden teşekkürler.

Geri