• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

negatif değeri oranlamadan çıkarma

Excel Vers. ve Dili
Turkce
Merhabalar;
=EĞERHATA(EĞER(C25=" ";" ";F25/C25);0) burada c25 hücresi -(yani negatif bir sayı verirse hücre oranı %100 çıkıyor bunun yerine negatif oran veya 0 yazmasını sağlayabilirmiyiz.

Diğer bir sorum ise iki sayfa var ana sayfada =ÇOKETOPLA(Yapıştır!O:O;Yapıştır!A:A;Rapor!A3) formülüyle görüldüğü gibi yapıştır sayfasındaki O:O Sutununu topluyor bu stunda satış adetleri var, yapıştır yani ikinci sayfada N:N stunu da var orada satış tutarları var N:N stunundaki satış tutarı 0 olursa eğer satış =ÇOKETOPLA(Yapıştır!O:O;Yapıştır!A:A;Rapor!A3) bu formülde O:O stunundaki toplama nn sunundaki sı toplamaya dahil etmemesini istiyorum bu nasıl yapılabilir sz değerli uzmanlardan destek ricaediyorum

ilk sorunuzun cevabı alttaki gibi olabilir;

=EĞERHATA(EĞER(C25=" ";" ";EĞER(F25/C25<0;"0";F25/C25));0)

2. sorunuz çok karışık geldi, örnek dosya yükler misiniz?

ilk sorunuzun cevabı alttaki gibi olabilir;

=EĞERHATA(EĞER(C25=" ";" ";EĞER(F25/C25<0;"0";F25/C25));0)

2. sorunuz çok karışık geldi, örnek dosya yükler misiniz?
merhaba ilginiz için teşekkür ederim =EĞERHATA(EĞER(C25=" ";" ";EĞER(F25/C25<0;"0";F25/C25));0) kod olmadı 0 veya negatif değer olmuyor burada f25 ve c25 ikiside negatif olmaya biliyor diğer sorum için dosya ekledim
altın üye değilim bilginize

Formülünüz şu şekilde olursa toplam 3 çıkıyor 5 değil,

Kod:
=ÇOKETOPLA(Yapıştır!O:O;Yapıştır!A:A;Rapor!A3;Yapıştır!P:P;"<>0")

ayrıca üstteki formülde çalışıyor anlayamadım yazdığım gibi eklerseniz istediğiniz gibi "0" döndürüyor, ama mevcut halde bırakırsanız zaten -% şeklinde veriyor.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim çalışıyor ama ilk kod çalışmadı nedense

Geri