• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"Name" Koruması Nasıl Yapılır ?

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar. Insert menüsü içindeki alan tanımlama işlevi gören Name fonksiyonunda yaılı olanlar nasıl koruma altına alınabilir ?

Çalışma Sayfasını koruma altına alın ... (Araçlar->Koruma->Sayfayı Koru)

Sayfa koruması ile yapılabiliyor ama diğer sayfalardan yine erişim oluyor. Bunun için de Kitap koruması yapınca o zaman genel bir koruma durumuna dönüşüyor. Benim düşüncem acaba bu klasik tarz korumanın dışında bir koruma olup olmadığı yönünde !!!!

Aşağıdaki kodları çalıştırdığınızda, Insert/Ekle menüsündeki "Name/Ad" kullanılamaz (veya kullanılabilir) hale gelir.

Kod:
Sub Name_Kullanilamaz_Yap()
Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").FindControl(ID:=30023, Recursive:=True).Enabled = False
End Sub

Kod:
Sub Name_Kullanilabilir_Yap()
Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").FindControl(ID:=30023, Recursive:=True).Enabled = True
End Sub

Bu şekilde herhangi bir kodu kullanarak yapabilirsiniz.
Kod:
Sub Makro1()
CommandBars("Insert").Controls(10).Enabled = False
End Sub

Sub Makro2()
CommandBars("Names").Controls(1).Enabled = False
End Sub

Sayın Ferhat Pazarçevirdi ve sayın Seyit Tiken yardımnlarınız çok çok teşekkürler. Böyle bir olanak olduğunu öğrendiğime çok şaşırdım.

Not : Seyit Tiken; aşağıdaki makroyu uygulayamadım.

Sub Makro1()
CommandBars("Insert").Controls(10).Enabled = False
End Sub

Son düzenleme:
Belirtiğiniz kod, sadece "Tanımla" altmenüsünü pasif yapıyor. Diğerleri aktif kalıyor.

Sayın Seyit Tiken ilginize tekrar çok teşekkürler. Ben yanlış ifade ettim. Kod çalışınca Runtime Error 9 şeklinde hata verdi.

Geri