• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

n bilinmeyenin olası değerlerini m denklem ile bulma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ingilizce
Merhaba,
Benim şu şekilde bir program yazmam gerekiyor ancak makro VBA bilgim yok bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler
1 sütunda a,b,c,d,z gibi değişkenler olsun, diğer sayfada bulunan tabloda ki verilerle basit çarpma bölme işlemleriyle şunun gibi 10 tane denklem ; 0,2a+1,5b+.....=10,7 (eşitliğin sağ tarafını) yapılan işlemin sonucunun ne olduğunu ben başka bir sütunda programa giriyorum.
bir de su şekilde kısıtlar elde ediyorum örneğin 10> 13a+1,8b+....>7
(bu aralıkların 10-7 vb olduğunu da ben giriyorum )
programın bu denklem ve kısıtlara göre bana olası a b c ....z değerlerini bulmasını istiyorum nasıl yapabilirim?

yeterince açık oldu mu bilmiyorum ama bilgisi olan var mı?

yeterince açık oldu mu bilmiyorum ama bilgisi olan var mı?

Örnek dosya yaparmısınız burdaki değerlerle bişey anlamak inanın zor..

10> 13a+1,8b+....>7 yukarıda yazdığınız 10 nasıl 13a+1,8b+... büyük oluyor? burdaki mantık nedir. 13a derken 130 ile 131 arasında bir rakamdanmı bahsediyoruz. 1,8B derkende 1,81 ile 1,9 arasındaki rakamlardanmı bahsediyoruz?

Matematik bilgisi az olna birine göre anlatırsanız sevinirim.

örnek dosyayı yolluyorum bu dosyadaki hesaplama sayfasındaki reçete sütununu vermesini istiyorum programın ben veri giriniz sayfasındaki kolona seger değerlerini gireyim(hesaplama sayfasındaki (E95-O95) birde toplam deformasyon tane dağılımı vb değerlerin hangi aralıkta olabileceğin gireyim (yani hesaplama sayfasındaki Q42,T42...) program olası reçete tahminlerini versin istiyorum. Normalde bu yolladığım tabloyu kullanarak reçeteyi girip segeri ve toplam deformasyon vb. hesaplatıyoruz şimdi tam tersten gitmem gerekiyor :/

yanlış dosyayı eklemişim, düzelttim şimdi bu ekteki gibi bir şey :/

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bir de şu şekilde ifade edeyim elimde 24 bilinmeyen(x1,x2,x3,...x24) ve 15 denklem var (denklemlerdeki x'lerin katsayıları bir tablodaki hücrelerden çekiliyor yani o hücredeki sayı değişirse denklemde değişecek şekilde olmalı) programın bilinmeyenlere verebileceği değerler 0 ile 100 arasında (0,0.01,0.02....0.1,0.2,....1.....55,74....100 gibi virgülden sonra en fazla 2 basamak olabilecek şekilde) makroda yazılabilir mi? yazılırsa cevap vermesi çok uzun sürer mi?

bir de şu şekilde ifade edeyim elimde 24 bilinmeyen(x1,x2,x3,...x24) ve 15 denklem var (denklemlerdeki x'lerin katsayıları bir tablodaki hücrelerden çekiliyor yani o hücredeki sayı değişirse denklemde değişecek şekilde olmalı) programın bilinmeyenlere verebileceği değerler 0 ile 100 arasında (0,0.01,0.02....0.1,0.2,....1.....55,74....100 gibi virgülden sonra en fazla 2 basamak olabilecek şekilde) makroda yazılabilir mi? yazılırsa cevap vermesi çok uzun sürer mi?

yapmak istediğiniz ekteki dosyadaki gibi bir işlemmi ?

Ekli dosyalar

yukarı da eklediğim dosyayı düzelttim

Sayın gmzeozcn.

İnanın eklediğiniz dosyadaki açıklamalardan hiç bişey anlamadım.
Kullandığınız terimler benim için çoğu yabancı.

Bana ben bir hucreye birşey yazdığım zaman diğer hücrelerin verisinin şu olması gerekir gibi.

Daha kısa ve örnekli ( Sizin dosya heryerde hata mesajı veriyordu) bir anlatım alma şansım varmı. ( Terimlerin önemi yok hücre adresleri yeterli olacaktır.)

Dosyanızda sizin Manuel yazdığınız alanları Sarı yapın Otomatik hesaplamasını istediğiniz alanı mavi yapın.

Sayın Huseyinkis,
İginiz için çok teşekkürler, sanırım sorunu başka bir programla çözdüm. İyi çalışmalar

Geri