• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mutabakat Mektubu

Excel Vers. ve Dili
xp
Exele Atacağim Carİ Hesap Borç/ Alacaklara Göre Sayfa 2 De Mutabakat Yazisinin Ilgili Yerİne Rakam Aktarilmasi Ve Hesap Kodu Ile Firma Adinin Yazilmasini Istiyorum.
Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm
örnek dosyam ekte dir.
teşekkür ederim

merhaba
ek dosya gibi birşey mi istiyorsunuz?

not: istediğiniz bunun gibi birşeyse, E11 hücreye borç veya alacak yazdırılabilir.

evet bunun gibi .Peki yazıcıdan çıktı aldığım zaman bir sonrakı hesap durumunu getircekmi acaba

merhaba
C7 hücrede seçeceğiniz müşteri adına göre borç veya alacak miktarını görmek için E11 hücreye aşağıdaki formülü yazınız.
fonksiyon ile çözümlerde her çıktı almada C7 hücrede isim değiştirmeniz gerekmekde, yoksa makro yazmak gerekir. bu şekilde sizin işinizi görür.

=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!B3:B33=C7)*((Sayfa1!C3:C33)-(Sayfa1!D3:D33)))
veya
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$3:$B$33=$C$7)*((Sayfa1!$C$3:$C$33)-(Sayfa1!$D$3:$D$33)))

Bir şey daha sorcam sıze çok merak ettım.
Peki lısteyı nasıl yaptınız formülü nedir ?Yani sayfa 2 dekı ch lıstesını

merhaba
C7 hücreye veri doğrulamadan liste eklenmiştir.
mevcut liste başka sayfada olduğu için ÜNVANI başlığındaki liste adı eklenmiştir, veri doğrulamada liste seçilip, kaynak olarak =ÜNVANI yazılmışdır.

ad ekleme ve veri doğrulama örneklerini inceleyiniz

selam

mutabakat verilerimde borç alacak bakiyesını doğru getırmıyor
yardımcı olurmusunuz

merhaba
aşağıdaki şekliyle denermisiniz
B24 hücreye

=EĞER(DÜŞEYARA(B10;VERI!$B$7:$G$1002;4;)>0;DÜŞEYARA(B10;VERI!$B$7:$G$1002;4;);DÜŞEYARA(B10;VERI!$B$7:$G$1002;6;))

B25 hücreye

'=EĞER(MUTLAK(DÜŞEYARA(B10;VERI!$B$3:$G$1002;4;0))>0;MUTLAK(DÜŞEYARA(B10;VERI!$B$3:$G$1002;4;0));MUTLAK(DÜŞEYARA(B10;VERI!$B$3:$G$1002;6;0)))

not: ;) ( '; ') ) ve :) ( ': ') ) şeklindedir

Son düzenleme:
Mesajımı geri aldım wınkın açıklamasını şimdi gördüm

Son düzenleme:
sizi çok meşgul eetım biliyorum ama; dosyam üzerınde sız düzeltme yapabilirmisiniz ban yapamadım bır yerde hatam var ama bulamadım.

dosya bu fakat yaptığınız işlemde de cari hesaba göre borç alacak ibaresını yanlış getırıyor:( formüldeki borç alacak olayı yani bize göre Borç ve ya alacak
bakıyesını getırmesi lazım.listedeki formule göre ıse müşterinin hesap işleyişini gösteriyor.

merhaba
düşeyarada kullanılan sütun indis sayısını değiştirmeniz gerekiyor, hangi sütunda ise o sütunun nosunu girerek düzenleyiniz

4. mesajdaki topla.çarpım formülünü kullanırsanız sütun indis sayısını değiştirmek durumunda kalmazsınız

Arkadaşlar ben açamadım bu sayfaları meal olarak atsanız açılır mı? acaba...mikolin_83@hotmail.com

Slm.arkadaşlar yıl sonunda size çok güzel mutabakat yazısı hazırladım...umarım işinize yarar...

Ekli dosyalar

merhaba,

Öncelikle teşekür ederim.. fakat sayfa açılmıyor bende, sorun ne olabilir?

Geri