• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri Takip ve sözleşme programı

Excel Vers. ve Dili
2007
"arkadaşlar yapmak istediğim; veri girişi sayfasında a sütünuna verileri girip
firma bilgileri sayfasına otomatik kayıt yapmasını istiyorum."

"Ayrıca; Ana Ekranda Firma adı yazan kısımda ben firmanın adının tamamı değilde
birkaç harfini yazıp firma bilgileri sayfasından firmaları ana ekranda ilgili yere yazsın istiyorum. "

"Yine Ana ekranda fiyatlandırma var. Verileri fiyatlandırma sayfasından alıyor. Orada
tanımlatabildiğim iki seçenekli var. Ama benim istediğim daha fazla
seçenekli olsun istiyorum."

Ayrıca; Söz. Bitimi yazan sayfada ben sözleşme bitiş tarihlerini ve firma isimlerini yazsam sorgula dedğimde önüme bir ekran çıksa ve bu ay ve önümüzdeki ay sözleşmesi bitecekler ve bitmişler yazsın istiyorum beceremedim.

dosya ekte olup yardımlarınızı bekliyorum. DOSYA ŞİFRESİ 123

Ekli dosyalar

"arkadaşlar yapmak istediğim; veri girişi sayfasında a sütünuna verileri girip
firma bilgileri sayfasına otomatik kayıt yapmasını istiyorum."

"Ayrıca; Ana Ekranda Firma adı yazan kısımda ben firmanın adının tamamı değilde
birkaç harfini yazıp firma bilgileri sayfasından firmaları ana ekranda ilgili yere yazsın istiyorum. "

"Yine Ana ekranda fiyatlandırma var. Verileri fiyatlandırma sayfasından alıyor. Orada
tanımlatabildiğim iki seçenekli var. Ama benim istediğim daha fazla
seçenekli olsun istiyorum."

Ayrıca; Söz. Bitimi yazan sayfada ben sözleşme bitiş tarihlerini ve firma isimlerini yazsam sorgula dedğimde önüme bir ekran çıksa ve bu ay ve önümüzdeki ay sözleşmesi bitecekler ve bitmişler yazsın istiyorum beceremedim.

yardım edecek yokmu:(

İstedğiniz bu mantıkta birşey mi? Şifre 123 demiştiniz.

Sonuçta programınız şunları yapabilmekte:
1-Müşteri kaydını form üzerinden alabilmekte
2-Model Fiyat oluşturmayı form üzerinden alabilmekte
3-Teklifi saniyeler içinde sadece izin verilen alanlara dokunarak oluşturabilmekte
4-Print çıkartabilmekte
4-Teklif detayını depolayabilmekte ve buna bağlı olarak ;
5-Dosyayı açtığınızda geçmiş+bugün+gelecek tahsilatları gösterebilmekte.

Sayfa korumaları ; sayfalardaki standart yazılara kazara hasar verilmemesi için kondu, şifresi yoktur . İstediğinizde " sayfa korumasını kaldır" a bastığınızda açılır.

FİNAL PROGRAMI alttaki programdır , güncellendi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Şifresiz olsa mantığını anlamaya çalışacaktık ama şifreniz izin vermiyor

Diye belirtmiş arkadaş.

Dosyanın bitmiş hali ekte. Bir inceleyin. Yapmamanız gereken teklif sayfasındaki tuşa iki kere basmak. Bu durumda aynı kaydı dataya 2 kere atar.

Müşteri firma satırında seçimle müşteri detayları geliyor.

Fiyatkodu satırında secimle alta butun fiyatları çekiyor

Sorgula sayfasında müşteri firma adını seçtiğinizde sözleşme bitim tarihine göre tarih hücresinin rengi değişiyor ve kalan gün sayısını altta hesaplıyor

FİNAL PROGRAMI 14cü mesaj'ın EKİNDEN İNDİRİNİZ

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Biraz daha geliştirdim.
Bunda müşteri bilgileri sayfasında form var ve elle giriş engellendi . Formla Müşteri bilgisi işleniyor ve sayfa kilitleniyor. Daha sonra Ana teklif sayfasında müşteri adı ve kodu ile fiyatı çekiyorsunuz, sözleşme tarihine göz atıyor ve satış yapıldı ise bu satışın bilgilerini data sayfasına atıyorsunuz. Sorgula sayfasında firma ismi sectiğinizde daha önce anlattığım şekilde firmanın durum bilgisini alıyorsunuz.

Umarım işinize yardımcı olur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Biraz daha geliştirdim.
Bunda müşteri bilgileri sayfasında form var ve elle giriş engellendi . Formla Müşteri bilgisi işleniyor ve sayfa kilitleniyor. Daha sonra Ana teklif sayfasında müşteri adı ve kodu ile fiyatı çekiyorsunuz, sözleşme tarihine göz atıyor ve satış yapıldı ise bu satışın bilgilerini data sayfasına atıyorsunuz. Sorgula sayfasında firma ismi sectiğinizde daha önce anlattığım şekilde firmanın durum bilgisini alıyorsunuz.

Umarım işinize yardımcı olur.

Arkadaşım çok teşekkür ederim. Harika olmuş. Çok olmazsam bir şeyler daha söylemek istiyorum.

1-Fiyatlandırma kısmında şartlı bir formul var. yani =EĞER(B9="127 m2 And 40 P";Fiyatlandırma!C3;Fiyatlandırma!C10)
yani burda iki seçenekli bir durum var. ben bunu çoğaltmak istiyorum ama bir türlü beceremiyorum.
2-Şuank durum çok güzel olmuş ancak tek tuşla sözlemesi bitenler, son 1 ay içinde bitecekler vs gibi bir buton ekleme imkanımız olursa çok memnun olurum.
3-Ana Ekranda firma çağırırken B2 de firma adını çağırırken Firma isminin tamamını değilde bir kaç harfini yazıp direk gelse;

şimdiden teşekkrü ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşım çok teşekkür ederim. Harika olmuş. Çok olmazsam bir şeyler daha söylemek istiyorum.

1-Fiyatlandırma kısmında şartlı bir formul var. yani =EĞER(B9="127 m2 And 40 P";Fiyatlandırma!C3;Fiyatlandırma!C10)
yani burda iki seçenekli bir durum var. ben bunu çoğaltmak istiyorum ama bir türlü beceremiyorum.

O fiyatlar FIYATLANDIRMA sayfasından, Ana ekran sayfasındaki fiyat koduna tıkladığınızda açılan listeden seçim yaptığınızda çekiliyor. Siz yeni bir fiyat kodu ile fiyatlama yaratacaksanız ;
a* bunu FIYATLANDIRMA sayfasındaki renklendirilmiş blokları örnek alarak aynı biçim ve yerde alta doğru yapmalısınız ve
b* fiyat kodunu da sağdaki listeye eklemeniz gerek. Bu şekilde yeni oluşturduğunuz fiyatlar Ana ekran sayfasındaki fiyat koduna dokunduğunuzda görüntülenip çekilir.

2-Şuank durum çok güzel olmuş ancak tek tuşla sözlemesi bitenler, son 1 ay içinde bitecekler vs gibi bir buton ekleme imkanımız olursa çok memnun olurum.
Buna sorgula sayfası yeterli olmuyor mu? Her firmayı tek tek gününe kadar veriyor. Koşullu biçimlendirme ile kalan süre için renklenerek de uyarıyor.

3-Ana Ekranda firma çağırırken B2 de firma adını çağırırken Firma isminin tamamını değilde bir kaç harfini yazıp direk gelse;
Deneyeceğim ama sayfada açılır liste olması gerek . Ve firma adına çok benzer başka firma adı olduğunda hata yapmaya çok açık olur.

Son düzenleme:
O fiyatlar FIYATLANDIRMA sayfasından, Ana ekran sayfasındaki fiyat koduna tıkladığınızda açılan listeden seçim yaptığınızda çekiliyor. Siz yeni bir fiyat kodu ile fiyatlama yaratacaksanız ;
a* bunu FIYATLANDIRMA sayfasındaki renklendirilmiş blokları örnek alarak aynı biçim ve yerde alta doğru yapmalısınız ve
b* fiyat kodunu da sağdaki listeye eklemeniz gerek. Bu şekilde yeni oluşturduğunuz fiyatlar Ana ekran sayfasına çekilir.

Buna sorgula sayfası yeterli olmuyor mu? Her firmayı tek tek gününe kadar veriyor. Koşullu biçimlendirme ile kalan süre için renklenerek de uyarıyor.

Deneyeceğim ama sayfada açılır liste olması gerek . Ve firma adına çok benzer başka firma adı olduğunda hata yapmaya çok açık olur.

Sorgula sayfasınfa bir buto ekledim ancak formullendirmeyi beceredim. örnek ekde. Sorgular dediğimde bir ekran çıksa ve bulunduğun ay ki durumugösterse.
Ayrıca Fiyatlandırma bölümünde formulü yapamadım ::(
şifresi 123

şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sorgula sayfasınfa bir buto ekledim ancak formullendirmeyi beceredim. örnek ekde. Sorgular dediğimde bir ekran çıksa ve bulunduğun ay ki durumugösterse.
Ayrıca Fiyatlandırma bölümünde formulü yapamadım ::(
şifresi 123

şimdiden teşekkür ederim.

ekteki gibi.

tşk ederim.

Ekli dosyalar

ekteki gibi.

tşk ederim.

Ekteki örneği sizin dosyanıza uyarladım. Ancak hiçbiryerde tahsilat tarihi ile ilgili birşey olmadığından sözleşme bitim tarihi = tahsilat tarihi olarak düşünerek buna bağladım.
Tuşların formlara ulaşmasını sağladım, Ek olarak sözleşme süresini açıkça gösteren bir hücre ekledim. Buradan sözgelimi 15 gün vade verdiğinizde sözleşme bitim tarihini buna göre alıyor.

Fiyat getirme konusuna yarın akşam ancak bakabilirim, belki siteden üstadlar da bu arada yardımcı olur.

PROGRAMIN FİNAL VERSİYONUNU 14cü mesaj'dan İNDİRİNİZ

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekteki örneği sizin dosyanıza uyarladım. Ancak hiçbiryerde tahsilat tarihi ile ilgili birşey olmadığından sözleşme bitim tarihi = tahsilat tarihi olarak düşünerek buna bağladım.
Tuşların formlara ulaşmasını sağladım, Ek olarak sözleşme süresini açıkça gösteren bir hücre ekledim. Buradan sözgelimi 15 gün vade verdiğinizde sözleşme bitim tarihini buna göre alıyor.

Fiyat getirme konusuna yarın akşam ancak bakabilirim, belki siteden üstadlar da bu arada yardımcı olur.

Arkadaşım çok ama çok teşekkür ederim. Artık yüzüm kalmadı bir şeyler yazmaya ancak; aşağıdaki eski,bugün düzgün çalışmakta ancak bu ay bu yılı almaktadır. onu sadece bulundupumuz günden itibaren 30 gün yapamıyorum :(
yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca bu kodları html yi kolaylastıran frontpage gibi bir kolaylaştırıcı proramı varmı?
"
Private Sub Label1_Click()

End Sub

Private Sub UserForm_Activate()
Application.ScreenUpdating = False
Call Eskİ
Call BuguN
Call BuaY
End Sub

Sub Eskİ()
Sheets("sozbitim").Activate
ListBox1.ColumnCount = 4
ListBox1.ColumnWidths = "40;80;50;50"
For i = 2 To Sheets("Sozbitim").Cells(101, "b").End(xlUp).Row
If CDate(Cells(i, "b").Value) < Date Then
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(s, 0) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "B"), "dd.mm.yyyy")
ListBox1.List(s, 1) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "C"), "#,##0.00")
ListBox1.List(s, 2) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "E"), "#,##0.00")
ListBox1.List(s, 3) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "G"), "#,###")
s = s + 1
End If
Next i
End Sub

Sub BuguN()
If CDate(Cells(i, "b").Value) = Date Then
ListBox2.AddItem
ListBox2.List(s, 0) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "B"), "dd.mm.yyyy")
ListBox2.List(s, 1) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "C"), "#,##0.00")
s = s + 1
End If
Next i
End Sub

Sub BuaY()
If CDate(Cells(i, "b").Value) > Date Then 'And CDate(Cells(i, "B").Value) <= DateSerial(Year(Now), Month(Now) + 1, 0) Then
ListBox3.AddItem
ListBox3.List(s, 0) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "B"), "dd.mm.yyyy")
ListBox3.List(s, 1) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "C"), "#,##0.00")
s = s + 1
End If
Next i
Sheets("Ana ekran").Activate
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
"

Ekli dosyalar

Arkadaşım çok ama çok teşekkür ederim. Artık yüzüm kalmadı bir şeyler yazmaya ancak; aşağıdaki eski,bugün düzgün çalışmakta ancak bu ay bu yılı almaktadır. onu sadece bulundupumuz günden itibaren 30 gün yapamıyorum :(
yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca bu kodları html yi kolaylastıran frontpage gibi bir kolaylaştırıcı proramı varmı?
"

Final program ekte artık . Fiyatlandırmayı form üzerinde yaratılabilir-güncellenebilir ve data sayfasına model fiyat olarak aktaracak şekilde aldım , 50 satıra kadar farklı fiyat modeli üretebilirsiniz. Bu fiyatlardan birini ana ekran sayfasında fiyat kodu baslıgına tıklayınca secerek getirebilirsiniz.

Sonuçta programınız şunları yapabilmekte:
1-Müşteri kaydını form üzerinden alabilmekte
2-Fiyat oluşturmayı form üzerinden alabilmekte
3-Teklifi saniyeler içinde sadece izin verilen alanlara dokunarak oluşturabilmekte
4-Teklif detayını depolayabilmekte ve buna bağlı olarak ;
5-Dosyayı açtığınızda geçmiş+bugün+gelecek tahsilatları gösterebilmekte.

Vba öğrenmeyi kolaylaştıracak bir yol ise sorunuz; buna buradaki üstadların excel sarayının naçiz bir üyesi olarak söyleyebileceğim şudur ki; bu sitenin üyelere verdiği daha farklı imkanlara bakabilirsiniz veya sitedeki sorulara verilen cevapları inceleyip kodların neler yaptığına dikkat edebilirsiniz. Program adı olarak ise Visual studio 2008'den söz edebilirim, bunu Microsoft'tan indirip ücretsiz register edebilir ve nasıl program yazılacağını da www.seyretogren.com sitesindeki ücretsiz video-derslerden takip edebilirsiniz.

Tabi bütün bunlar Vakit gerektiren şeyler ve çalışan biri için de bunları kavramanın tek yolu uzuuun zamana yaymak sanırım. Ve incelemek incelemek incelemek ..Sonunda akılda kalır.

Sayfa korumaları ; sayfalardaki standart yazılara kazara hasar verilmemesi için kondu, şifresi yoktur . İstediğinizde " sayfa korumasını kaldır" a bastığınızda açılır.

Son düzenleme:
yardımlarınızı bekliyorum.

Sub BuaY()
If CDate(Cells(i, "b").Value) > Date Then 'And CDate(Cells(i, "B").Value) <= DateSerial(Year(Now), Month(Now) + 1, 0) Then
ListBox3.AddItem
s = s + 1
End If
Next i
End Sub
"

Sub BuaY()
If CDate(Cells(i, "b").Value) > Date And CDate(Cells(i, "B").Value) <= DateSerial(Year(Now), Month(Now) + 1, 0) Then
ListBox3.AddItem
s = s + 1
End If
Next i
End Sub

Bu kısmı kopyalayıp kodlardaki yerine yapıştırın. Ay bazında süzecek ve listede gösterecektir.Ya da olduğu gibi bırakırsanız yarından yıl sonuna kadar kayda aldığınız tüm tahsilatları gösterecektir.

EKTEKİ FİNAL PROGRAMDIR, ESKİ GELİŞTİRMELERİ SİLİNİZ

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Umarım sorun yok ...

Sub BuaY()
If CDate(Cells(i, "b").Value) > Date And CDate(Cells(i, "B").Value) <= DateSerial(Year(Now), Month(Now) + 1, 0) Then
ListBox3.AddItem
s = s + 1
End If
Next i
End Sub

Bu kısmı kopyalayıp kodlardaki yerine yapıştırın. Ay bazında süzecek ve listede gösterecektir.Ya da olduğu gibi bırakırsanız yarından yıl sonuna kadar kayda aldığınız tüm tahsilatları gösterecektir.

Çok tşekkür ederim. cems.
bir şey sorabilirmiyim.

sözleşme tarihi ay bazında değilde gün bazında tablo karşıma çıkması için kod göndermiştiniz. ancak kodlar çalışmadı.

yardım için teşekkür ederim.

Sub BuaY()
ListBox3.ColumnCount = 5
ListBox3.ColumnWidths = "80;80;80;40;60"
If CDate(Cells(i, "b").Value) > Date And CDate(Cells(i, "B").Value) <= DateSerial(Year(Now), Month(Now) + 1, 30) Then
ListBox3.AddItem
ListBox3.List(s, 2) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "E"), "###########")
ListBox3.List(s, 3) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "G"), "#######")
ListBox3.List(s, 4) = Format(Sheets("Sozbitim").Cells(i, "H"), "#######")
s = s + 1
End If
Next i
End Sub

Bu kodları yapıştırıp deneyin. Bu arada sozbitim sayfasında tarihin düzgün sıralandığına dikkat edin.Eğer degilse sırala fonksiyonu için bütün veriyi seçin ve baştaki sözleşme bitim tarihine göre sıralatın. Dünden geriye, bugün ve Bugünden itibaren 30 günlük dökümü 3 listeboxta görmeniz gerek. Bugün kutusunda birşey görünmüyorsa bugün tarihli tahsilatınız yoktur.

Bir başka konu, tarihi xx.xx.xxxx formatında yazın ve hatalı xx,xx,xxxx veya xx..xx.xxxx formatta olan varmı gözle kontrol edip düzeltin.Hatalı tarih formatında olanı görmez.

Bu hafta sonu vaktim nisbetinde dosyanıza biraz daha eklemeler yapmayı düşünüyorum, arada kontrol edin lütfen.

Son düzenleme:
Geri