• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri görüşmelerini de saklayan bir fihrist

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cems
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,581
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Değerli arkadaşlar;

Öncelikle, burada Multipage üzerinde database olarak açtığım başlıkta kendi cevaplarımı, düzelt süresi geçtiğinden kısaltamadığım , ancak konuyu çok daha iyi anlatan ve basitleştirilmiş yeni bir örnek hazırladığımdan dolayı Flood amacı olmadan tekrar açtım.

Kısaca , userform üzerinde oluşturulmuş Multipage sayfalarından ilkini firma kaydını ve ürün adı ile fiyatını da excel'in firma sayfasına kaydedecek şekilde oluşturup kodlarını tamamladım. Formdan sayfaya kayıt, fihrist mantığında düşüyor. Multipage'de İkinci sayfayı Ocak ayı olarak oluşturdum ve kaydın düşmesi için de excelde Ocak sayfası açıp , müşteri ana bilgilerini bunun üzerine fonksiyon ile birebir çektim .

Şu an ekteki örnekte üstte combobox ile müşteri seçildiğinde , formun solundaki labellere Ocak sayfasındaki müşteri kök bilgileri geliyor ( Sn Necdet Yeşertener'in kodları ile ).

Sorun , Ocak sayfasında görülen 4 hafta bilgi kutularına müşteri ile görüşen ve görüşme bilgileri kayıt yapıldığında, yerleri doğru olmakla birlikte kayıt Ocak sayfasına değil Firma sayfasına üstelik yeni bir müşteri kaydı gibi yapıyor.

Yapmak istediğim ise , Multipage'de Ocak ayı haftalarından birinde yapılan kaydın excel'deki Ocak sayfasına , comboboxta seçilmiş olan müşterinin satırına devam ederek yazdırmak ve ilerde biri bu müşteriyi seçtiğinde geçmiş bilgileri de boş ya da dolu olsun çağırabilmek.

Örnek üzerinde de açıklama vardır. Sorunu anlatan ikinci userform otomatik olarak üstte açılıyor .Kodları ise Sn Ozgretmen'den alınmıştır.

Cems
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hala üzerinde çalışıyorum ... Ama , exceli daha iyi bilen bir üstadın yardımına kesin ihtiyaç var.
 
Anlatımımda bir hata var sanırım , eleştiri ya da fikir bile gelmemiş.
 
Forumu didik didik ettim yine de multipage uygulamasında (konuma ) yeterli bilgi bulamadım . Userform uygulamalarında bir usta'nın bir göz atması elzem oldu , ilerlemesi için .
 
Bu haftasonu da bir üstad yardımcı olmazsa konudan vazgeçsem daha iyi olacak. :(
 
Merhaba,
Bence forumda multipage ile ilgilenen yok.
 
Geri
Üst