• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri carisi makro

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Schuba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
microsoft 365 family türkçe
Arkadaşlar şöyle bir koda ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim

isteğim şudurki iki tane sayfam var birtanesinde müşterilerin listesi diğerinde ise form şeklinde bir rapor var

benim istediğim müşteri listesindeki müşteri isimlerinin olduğu sütundaki müşteri isimlerinin üstüne çift tıkladığımda o müşterinin bulunduğu satırdaki kendi bilgileri
rapor sayfasındaki formun içine gerektiği gibi yazılsın.
Yani çift tıklandığında makro listedeki bilgileri kopyalasın rapordaki gerekli yerlere değerlerini yapıştırsın

not : Formülle çekmek istemiyorum çünkü aynı formu müşteri listesine müşteri eklemek içinde kullanıyorum

iyi çalışmalar....

Ekli dosyalar

İki alan için bir örnek yaptım, siz de bu örneğe bakarak diğer kısımları yapabilirsiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Set S1 = Sheets("MÜŞTERİ LİSTESİ")
    Set S2 = Sheets("RAPOR")
    a = Target.Row
    With S2
        .[c7] = S1.Cells(a, "f")'isim
        .[c9] = S1.Cells(a, "g")'ilçe
    End With
End Sub

müşteri carisi

hocam gönderdiğiniz kodları dosyaya uyguladım çok güzel oldu gayet güzel çalışıyor ellerinize sağlık

yanlız sizden bi ricam daha olacak kırmazsanız
kodları uyarladığım dosyayı ekte gönderiyorum rapor sayfasına bakarsanız rapora iki tane buton ekledim birtanesi (temizle) birtaneside (kaydet) diye

(temizle) butununa bir makro atadım tıkladığım zaman raporun içini temizliyor

sizden istediğim ise
temizlenmiş olan raporun içine elle yeni bir müşteri bilgisi girdikten sonra
kaydet butonuna atayacağınız bir makro
kaydet butonuna tıkladığım zaman rapora girdiğim yeni müşteri bilgilerini alsın götörsün müşteri listesi sayfasındaki müşterilerin altına yani son boş satıra eklesin...

iyi çalışmalar....

Ekli dosyalar

Diğer kısımları siz halledersiniz.
Kod:
Sub Kaydet()
    Set S1 = Sheets("MÜŞTERİ LİSTESİ")
    Set S2 = Sheets("RAPOR")
    With S1
        x = .[b65536].End(3).Row + 1
        .Cells(x, 2) = x - 2
        .Cells(x, 3) = CDate(S2.[h7])
        .Cells(x, 4) = S2.[h12]
        .Cells(x, 5) = S2.[c7]
    End With
End Sub

Müşteri carisi

hocam gönderdiğiniz kodları uyguladım allah razı olsun çok güzel çalışıyor
ayıp olmazssa bişey daha istiyicem

şimdi müşteri listesindeki isimleri tıkladığımızda tıkladığımız satırlardaki bilgiler rapora yerleşiyor çok güzel burda sorun yok

yeni bir müşteri kaydedeceğimiz zaman ropor sayfasındaki formun içine bilgileri girip kaydet butonunu tıkladığımız zaman rapordaki bilgilerde gidip müşteri listesindeki bilgilerin en altına yazılıyo buda çok güzel

benim sizden istediğim ise var olan müşteriyi düzenlemek

yani müşteri listesindeki herhangi bir müşterinin ismine tıkladığım zaman biliyorsunuz bunlar gidip raporun içine gerektiği gibi yazılıyor

fakat ben diyelim ki raporlanan bu müşteri carisinde değişiklik yapıcam mesela raporda gösterilen telefon numarasını değiştiricem veya açıklama hanesine herhangi bir not ekliyicem yani mevcut müşteriyi güncelliyicem

bu durumda rapor sayfasına eklediğim (düzenle ve kaydet) butonuna tıkladığım zaman makro gitsin rapor sayfasındaki cari kodunu referans olarak alsın
müşteri listesinde o cari kodu bulsun ve raporda düzenlediğim bilgileri o cari kodunun önüne tekrardan yazsın

yani yeni bir müşteri olarak eklemesin zaten daha önceden eklenmiş müşteri bilgisini güncellemiş olsun

dosyayı tekrardan ekledim

iyi çalışmalar................

Ekli dosyalar

hocam özdür diliyerk tekrar rahatsız ediyorum ama en son gönderdiğim mesajdaki müşteri bilgisini düzenleme olayını halen yapamadım bir yardımcı olsanız çok sevinirim...

Kod:
Sub Duzenle()
With Sheets("MÜŞTERİ LİSTESİ")
Set x = .Columns(2).Find([C5])
.Cells(x.Row, "c") = [h7] 'Satış Tarihi
.Cells(x.Row, "f") = [c7] 'ad soyad
End With
MsgBox "Kayıtlar düzeltildi"
End Sub

ocam teşekkür ederim çok sağolun........

Geri