• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri borç takip uyumsuzluğu

Excel Vers. ve Dili
2016 xlsm
VBA' dan girdiğim bilgiler exel sayfasına yansımıyor. Müşteri borç bilgisini girdiğimde kalan ödeme kısmında değer bilinmez aralık çıkıyor.
1- Müşteri Borç Takip bilgisinde Düzenle panelini uygun şekilde kullanamıyorum.
2- müşterinin borcunu ve aldığımı girdiğimde kalan kısmında değer denilen değişken çıkıyor.
Yardımcı olabilecek birisi varmı acaba ? dünden beri uğraşıyorum.
ve önerilerinize açığım

http://dosya.co/enr5pgcxsvru/DÜZENLE.xlsm.html

Merhaba.

Userforma ait kodlardan, parasal değerler için kullanılan TextBoxlara ilişkin kod satırlarında;
-- BUL düğmesi kodlarında TextBox125 = bul.Offset(0, 5).Value kırmızı kısımları silin,
-- DEĞİŞTİR ve KAYDET düğmelerine ait kodlarda, .Cells(bul.Row, "e").Value = Val(TextBox124) mavi kısımları ekleyin,
-- Private Sub TextBox125_Change() yerine Private Sub TextBox125_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean) şeklinde değiştirin.
-- Yukarıdaki düzenlemeleri yaptıktan sonra, excel sayfasındaki mevcut kayıtlarda parasal değer hücrelerine birer kez F2=>ENTER işlemi yapın,
-- MÜŞTERİ_BORÇ_TAKİP sayfası P sütunundaki formülleri kontrol edin.
.

Her işlemi yaptım lakin şu sorunu alıyorum.

Para değerlerini doğru girmeme rağmen 6,500 tl 6,5 tl olarak yansıyor sisteme

Son düzenleme:
-- MÜŞTERİ_BORÇ_TAKİP sayfasında E:P sütunlarının biçimini SAYI olarak ayarlayın (ondalık kısmı 2 basamak),
-- MÜŞTERİ_BORÇ_TAKİP sayfası P2 hücresindeki formülü =E2-(TOPLA(F2:O2)) olarak değiştirip aşağı doğru kopyalayın,
-- Başlıığını Private Sub TextBox125_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean) şeklinde değiştirdiğiniz parasal TextBox'lara ait kodlardaki
TextBox125 = Format(TextBox125, "#,##0.00, TL") kırmızı kısımları silin.
.

TextBox125 = Format(TextBox125, "#,##0.00, TL") kırmızı kısımları silin.
.[/SIZE][/QUOTE]

Texbox 125 den itibaren diğerlerini siliyorum doğru mudur ? diğerlerinde öyle yaptım çünkü

Tüm parasal Textboxlar için aynı işlemi yapın tabii ki.

http://dosya.co/3kjhyzhoep27/MÜŞTERİ_TAKİP.rar.html

Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum ama. 6,500 tl yazdığım yerde. 6.5 tl olarak görüyor. yada sayı olarak.

Ondalık değeri 3 pasamağa çıkarttığımda ise .6.500 tl olarak doğru yazıyor lakin 250 tl ödeme yazdığımda 250 milyar olarak algılıyor.

Dosyam ektedir. bir yeri kaçırdım galiba ama anlayamadım.

Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım ve yine Textbox24 üzerinden belirteyim.
-- Aşağıdaki CommandButton kodlarını aşağıdaki gibi değiştirerek deneyin.
-- Ayrıca; Userform_Initalize kodlarında, Listbox5'in RowSource satırında SON SATIR kısmını A sütünundan tespit etmek daha doğru olur.
Çünkü mutlaka dolu olacak sütunu A sütünu gibi gördüm.
.
Kod:
[B]Private Sub CommandButton[COLOR="red"]31[/COLOR]_Click()[/B]
[COLOR="Red"][B]If TextBox124 <> "" Then [/B][/COLOR]ActiveCell.Offset(0, 4) =[B][COLOR="red"] 1 * [/COLOR][/B]TextBox124.Value

[B]Private Sub CommandButton[COLOR="red"]30[/COLOR]_Click()[/B]
            .Cells(bul.Row, "e").Value = [B][COLOR="red"]1 * [/COLOR][/B]TextBox124

[B]Private Sub CommandButton[COLOR="red"]27[/COLOR]_Click()[/B]
        TextBox124 = [COLOR="red"]Format([/COLOR]bul.Offset(0, 4).Value[COLOR="red"], "#,##0.00")[/COLOR]

[B]Private Sub UserForm_[COLOR="red"]Initialize[/COLOR]()[/B]
ListBox5.RowSource = "MÜŞTERİ_BORÇ_TAKİP!a2:r" & Worksheets("MÜŞTERİ_BORÇ_TAKİP").Cells(Rows.Count, "[B][COLOR="Red"]A[/COLOR][/B]").End(3).Row

Geri