• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükrerrer Kayıt Kontrolü Makrosu (ÇÖZÜLDÜ)

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Merhaba arkadaşlar;

UserForm ile Sayfa2'ye veri aktarıyorum.

Her aktardığım veriden sonra üstüne yazmaması için satır = satır +1 kodunu kullanıyorum.

İstediğim eğer son satıra yazdığım veri, yeni ekleyeceğimle aynıysa uyarı versin.

Ama kontrol için iki hücreye bakması lazım I ve K

Ben aşağıdaki kod ile sayfada bakılacak hücreleri boş bir hücreye yazdırıyorum. Sonrasında hücrelerle yazdıracağım değerleri kontrol ettiriyorum ama sayfa kitlenip kapanıyor. Hatayı anlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum

Şimdiden teşekkürler.

Kod:
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("I" & son_ihr - 1).Value
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("K" & son_ihr - 1).Value
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = TextBox4.Value 'GTIP no
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = CDbl(TextBox7.Value) 'Malın tutarı
If Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value And Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value Then
MsgBox ("Mükerrer Kayıt Hatası!")
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = ""
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = ""
TextBox1.SetFocus
Exit Sub
Else
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = ""
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = ""

Son düzenleme:
Sayın TanerSaydam

MsgBox ("Mükerrer Kayıt Hatası!") kısmındaki parantezleri kaldırmayı deneyin. Kod burada ne yapması gerektiğini anlamıyor olabilir.

Ya da siz bu kısma ait bir sayfa ve userform eklerseniz kodun davranışını anlamak için daha kısayol olabilir.

Son düzenleme:
EDİT: Hocam sorun benim çalışma kitabını 97-2003 olarak çalıştırmamdan kaynaklanıyormuş :) Makrolu çalışma kitabı yapınca sorun çözüldü. Yine de teşekkürler.

Son düzenleme:
Kayıtlar aktarılmıyor ..

CDbl(TextBox7.Value) den itibaren typ mismatch13 hatası veriyor ve duruyor. Bu yüzden sayfalara giden bir giriş , dolayısı ile mükkerrer kontrole girmyor. Bunları pasifleştirince aktarma yapıyor

EDİT : Notunuzu şimdi gördüm , xlsm olarak kaydedince yukardaki tepkiyi verdi , sorun çözüldü ise üzerinde devama gerek kalmadı bu durumda , geçmiş olsun :)

Yüklediğim formu biraz sadeleştirirken bir hata yapmış olmalıyım. Şu anda orijinal formumda herhangi bir sıkıntım kalmadı. Ama size bir soru sormak istiyorum.

UserForm'daki bir text ya da label'e Sayfa2'deki K5:K100 arası toplamı yazdırmak istiyorum ama Text sürekli boş geliyor. Bu konuda bilginiz var mı acaba?

UserForm'daki bir text ya da label'e Sayfa2'deki K5:K100 arası toplamı yazdırmak istiyorum ama Text sürekli boş geliyor. Bu konuda bilginiz var mı acaba?

Teorik olarak ;
Sayfada bir yere toplamı aldığınızı ve bunun F1 olduğunu farzedersek:

Userform1.textbox10.value=Sheets("sayfa1").Range("f1")
Userform_initialize

ile formda görünmesi gerekir.
Aynı şekilde

Userform1.label10.caption=Sheets("sayfa1").Range("f1")
Userform_initialize

Yine userformda görünmesi gerekir.

For döngüsü ile hallettim ama verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için de ayrıca teşekkürler.

Rica ederim ,
konuya hakim olduğunuz açık zaten :)

Hayırlı akşamlar. Sitemizin Tüm Kodu Seç butonunda sorun mu var yoksa bende mi sorun var acaba? Tıkladığım zaman tüm kodu seçmek yerine sayfa yenileniyor ve forumun en başına atıyor beni.

Hayırlı akşamlar. Sitemizin Tüm Kodu Seç butonunda sorun mu var yoksa bende mi sorun var acaba? Tıkladığım zaman tüm kodu seçmek yerine sayfa yenileniyor ve forumun en başına atıyor beni.

Galiba Chrome'dan kaynaklanıyormuş. Bende ve birçok kişide de öyle oluyor.

Geri