- Excel Vers. ve Dili
- 2003-tr
Merhaba arkadaşlar;
UserForm ile Sayfa2'ye veri aktarıyorum.
Her aktardığım veriden sonra üstüne yazmaması için satır = satır +1 kodunu kullanıyorum.
İstediğim eğer son satıra yazdığım veri, yeni ekleyeceğimle aynıysa uyarı versin.
Ama kontrol için iki hücreye bakması lazım I ve K
Ben aşağıdaki kod ile sayfada bakılacak hücreleri boş bir hücreye yazdırıyorum. Sonrasında hücrelerle yazdıracağım değerleri kontrol ettiriyorum ama sayfa kitlenip kapanıyor. Hatayı anlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum
Şimdiden teşekkürler.
UserForm ile Sayfa2'ye veri aktarıyorum.
Her aktardığım veriden sonra üstüne yazmaması için satır = satır +1 kodunu kullanıyorum.
İstediğim eğer son satıra yazdığım veri, yeni ekleyeceğimle aynıysa uyarı versin.
Ama kontrol için iki hücreye bakması lazım I ve K
Ben aşağıdaki kod ile sayfada bakılacak hücreleri boş bir hücreye yazdırıyorum. Sonrasında hücrelerle yazdıracağım değerleri kontrol ettiriyorum ama sayfa kitlenip kapanıyor. Hatayı anlamadım. Yardımlarınızı bekliyorum
Şimdiden teşekkürler.
Kod:
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("I" & son_ihr - 1).Value
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("K" & son_ihr - 1).Value
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = TextBox4.Value 'GTIP no
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = CDbl(TextBox7.Value) 'Malın tutarı
If Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value And Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value Then
MsgBox ("Mükerrer Kayıt Hatası!")
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = ""
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = ""
TextBox1.SetFocus
Exit Sub
Else
Sheets(a).Range("Q" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("R" & son_ihr - 1).Value = ""
Sheets(a).Range("I" & son_ihr).Value = ""
Sheets(a).Range("K" & son_ihr).Value = ""