• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mukerrer (Yineleyen) Kodlari, Kosula ve Belirlenen Isaretlemelere Gore Bicimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Merhabalar, anlatmasi ve ifade etmesi zor olsa da icinden cikamadigim bir sorum var. Ekteki dosyada icinden cikamadigim soruyu cok daha ayrintili manual renklendirme yaparak ve aciklamalar ile gosterdigim ornek ile destekledim.

Basligimda da belirttigim gibi, "^" ve "*" gibi isaretlemelerin varligina bagli olarak yineleyen kodlara kosullu bicimlendirme uygulamak istiyorum. Bu konuda yardimci olup vakit ayiracaklara cok tesekkur ederim.

Ornek Dosya > http://s4.dosya.tc/server/5hqy46/hayaletinizi3.xlsx.html

Son düzenleme:
Ben anlamadı bir şey : )

Mükerrer olma olayı tamam da, bu * ve ^ işareterini kim ekliyor.
Makro yada biçimlendirme ekleyecek ise hangi kurala göre ekleyecek?

Bu işlem ile siz ne yapmak istiyorsunuz. Belki farklı bir çözümü vardır.

Sağda solda, ortada her yerde sayılar var. Ortam biraz karışık geldi.

Dosyanızı aşağıdaki dosyadaki gibi örneklendirebilir mi siniz?

http://s2.dosya.tc/server/ksltyf/Kopya_hayaletinizi3.xlsx.html

Son düzenleme:
Kisaca ve oz olarak anlatmam gerekirse istedigim, kendisini tekrarlayan hucrelerde dolgu rengini kirmizi yapip, daha sonra hucrenin ilk karakteri olarak "*" isareti ile bu benzerligi ortadan kaldirip dolgu rengini e normale dondurmek istiyorum "*" isareti ile. tek sartim bunu yaparken de, "^" veya "*" isaretleri olmaksizin orjinal olarak ayni degeri tasiyorsa iki hucre, ve hucrede ilk deger "^" ise, bu isareti yoksayip ayni degeri tasiyan bu iki hucrenin birinde veya her ikisinde de "^" isareti var ise de ve yok ise de ilk karakterde, o hucreleri yine aynidegerlere sahip iki hucre olarak gorup dolgu renkledirmesi yapsin ve ne zaman ki yine "*" isareti ile basladigi surece dolgu rengini ortadan kaldirabilsin.

Bir de soyle bir durum var, tabiki haliyle kendini tekrarlayan bir deger 4 defa tekrar etmis ise sayet, o zaman 1. deger degerin orjinal hali olarak kalacak, ikinci kendini tekrar edenin basina "*" isareti konulunca, ucuncu degerin basina da "**" isareti konulunca ve dorduncu degerinbasina da "***" isareti konulunca benzerlik ortadan kalkmis ve tek tek dolgu renkleri de ortadan kalkmis olacak.

Vallahi kisaca boyle anlatabildim. Elimde Bir suru work order# var ve bunlarin icinde benzerlik tasiyanlar olabiliyor ve bunlari dolgu rengi ile belli edip, bu kodlari ayirt etmek adina yanlarina "*" isareti gibi basit bir isaret koyup dolgu rengini kaldirmak istiyorum.

Son düzenleme:
Bu işlemi örnek bir tablo ile ne için yaptığınızı da anlatır mı sınız?
Tablonuz sadece bu kodlardan oluşan tek bir kolon mudur?

Burada işareti, kullanıcı mı koymaktadır. Bu işaret hangi kurala yada kritere göre konmaktadır.
"*" isareti o iki hucreden birine konuldugunda benzerlik ortadan kalkmis olur ve dolgu rengi kaldirilir.

4 ten fazla benzerlik var ise **** ve ***** gibi mi artmaktadır.

Bu sorular netleşmedikçe, bu işlemi örnek bir data üzerinden ne için yaptığınızı belirtmedikçe ve
tabloyu benim istediğim şekilde göndermediğiniz sürece ben yardımcı olamam.
Dediğiniz gibi oldukçakarışık bir onu gibi duruyor : )

"*" veya "^" isaretlerini evet kullanici koyuyor ve bunlari aslinda aciklamalar kisminda yazmistim dosyada ama yinewlemis olayim. aynen sadece kullanici koyuyor bunlari fakat yazilacak olan kosullu bicimlendirme formulu o isaretlerin ne yaptigini bilecek tabiki tipki dosyada yine ayrintili sekilde anlattigim uzere.

Yineleyen varsa , herhangi birine kullanici "*" isaretini ekler ilk karakter olarak hucreye. her iki hucrede "ABC" degeri var ise birine kullanici "*" isaretini ekler ve "*ABC" yaptiginda benzerlik ortadan kalkmis olur. "ABC ve "*ABC" ayni degildir cunku. fakat "^" isareti var ise "ABC" ve "^ABC" yazan hucreleri aynikabul etsin fakat ne zaman ki o iki hucre su sekildeyse> "*^ABC" ve "ABC" , o zaman dolgu rengi yapilmak zorunda degil cunku "*" isareti var bvenzerlik gosteren iki hucreden birinde.

evet benzerlik gosteren hucreler arttikca, eklenen "*" isareti de artmali ki benzerlik gostermesin yoksa 4 tane benzer "ABC" degerinin oldugu hucre var ise sadece bir tane "*" isareti ile benzerlik ortadan kaldirilmaz cunku yine ayni olanlar olur. "*" ve "**", "***" isaretklerine de ihtiyac olur. yani soyle, "ABC", "*ABC", "**ABC", "***ABC" seklinde oldugunda benzerlik ortadan kalkmis olur.

Sanirim hepsine yanit verdim :)

Bir de son olarak evet tabloda bu kodlarin oldugu sutun tek bir kolonda..

Son düzenleme:
Ne kadar aciklasam da yine aciklayamadim. Kacirdigim veya aciklamayi unuttugum varsa lutfen sorabilirsiniz.

Merhaba.

Yardımcı sütun kullanarak yaptığım şey istediğiniz gibidir umarım.

Belgeye BURADAN da ulaşabilirsiniz.

Umarım yanlış anlamadım, gizlenmiş B sütununda kulandığım formüle bakarsanız yaptığım şey anlaşılacaktır.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Omer Bey ugrasip cevabinizi ilettiginiz icin tesekkur ederim. Fakat ben indiremedim. vaktiniz oldugunda dosya.tc'ye yukleyebilirseniz mutlaka incelemis olacagim.

Önceki cevabıma ekleme yaptım, belgeye oradan ulaşabilirsiniz.

Omer Bey Uzun zamandir siteye girip inceleme firsati bulamadim fakat inceledigimde yazmis oldugunuz formul tam olarak istedigim isi goruyor. Tek sey, keske tek formulde yardimci sutuna ihtiyac olmadan yapabilseydim fakat tek yolun bu oldugunu dusunuyorum.

Mümkün değil demek istemem, şimdilik mevcut yapıyı kullanın ve isterseniz;
birinin yardımcı sütunda, diğerinin koşullu biçimlendirmede kullanıldığını belirterek
bu iki formülü forumda paylaşın ve yardımcı sütun olmaksızın çözüm aradığınızı belirtin.
Umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız.
.

Geri