• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mükerrer yazdırmayı önleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brako
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
brako
Set sK = Sheets("Kursiyer Bilgi")
Set sI = Sheets("İmza Föyü - Ön Yüz")
Set sL = Sheets("Dilekçe")
Set sM = Sheets("Kat.Değer. Formu")
For i = 2 To sK.Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
sI.Range("H4:I4") = sK.Cells(i, "C")
sI.Range("D4:E4") = sK.Cells(i, "B")
sI.Range("D3:E3") = sK.Cells(i, "D")
sI.Range("H3:I3") = sK.Cells(i, "E")
sI.Range("D5:E5") = sK.Cells(i, "F")
sI.Range("D6:E6") = sK.Cells(i, "G")
sI.Range("D7:E7") = sK.Cells(i, "H")
sI.Range("H6:I6") = sK.Cells(i, "I")

sM.Range("F9:J9") = sK.Cells(i, "B")
sM.Range("F10:J10") = sK.Cells(i, "G")
sM.Range("F11:J11") = sK.Cells(i, "F")
sM.Range("F12:J12") = sK.Cells(i, "J")
sM.Range("F13:J13") = sK.Cells(i, "K")
sM.Range("A22:E22") = sK.Cells(i, "B")
sM.Range("F22:J22") = sK.Cells(i, "F")

sL.Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False

sI.Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=1, Collate:=True, IgnorePrintAreas:=False

sM.Select

Next i
Set sK = Nothing
Set sI = Nothing

Yukarıdaki kodu çıktı almak için kullanıyorum. Dilekçeyi yani sL sayfasını E sütununda bulunan benzersiz değerler için birer defa yazdırmak istiyorum. Şunu istiyorum döngü çalışırken sL sayfasını yazdırmadan önce E sütununda ilgili hücredeki değeri daha önce kullanmış ve yazdırmışsa, yazdırmadan devam etsin.

Ekli dosyalar

• capture1.jpg
    capture1.jpg
    8.3 KB · Görüntüleme: 8
"Şunu istiyorum döngü çalışırken sL sayfasını yazdırmadan önce E sütununda ilgili hücredeki değeri daha önce kullanmış ve yazdırmışsa, yazdırmadan devam etsin."

aslında sorununuz çözülebilir, lakin bir örnek dosya ekleseniz daha açıklayıcı olurdu.. E sütunundaki ilgili hücredeki değerin daha önceden kullanılıp, kullanılmadığını nasıl anlayacağız ?

umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.. lütfen daha açıklayıcı olun..

Örnek dosya ekleyebilir misiniz.

kursiyer bilgi sayfasındaki veriler ile her satır için 3 sayfalık çıktı almak üzere hazırlamıştım dosyayı. 3 sayfadan biri olan dilekçe sayfası program numarası aynı olan programlar için 1 tane olması yeterli. yani e sütununda birden fazla adet aynı numara var ise sadece bir tane dilekçe- sL sayfası yazdırsın istiyorum.

Ekli dosyalar

arkadaşlar konu güncel, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
karışık mı anlatıyorum acaba, çalışan bir koda küçük bir eklenti istiyorum ancak başaramadım. şu şekilde, 2. satırdan başlayarak her satır için o satırdaki değerler ile çıktı alıyorum. dilekçe- sL sayfasını yazdırıken kontrolü E sütununda bulunan program numaralarından yapmasını istiyorum. bu kontrolün amacı aynı program numarasına sahip satırlar için gereksiz çıktı almamak. örneğin sıra 4. satıra geldiğinde 3. satırdaki değer ile aynı olduğu için 4. satır için Dilekçe sayfasını yazdırmasın devam etsin.

E2 = 403250
E3 = 402826
E3 = 403670
E4 = 403670
E5 = 403670

Kod:
       If WorksheetFunction.CountIf(sk.Range("e2:e" & i), sk.Range("e" & i)) = 1 Then
            sL.Select
       End If

......................................................................

Son düzenleme:
Geri