• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer Silme

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba;
Aşağıdaki kod "a" Sütununda mükerrer kayıtları silmekte, "a" dan "z" sütununa kadar mükerrer silmesi için yapılacak değişiklik konusunda yardımcı olursanız sevinirim, Saygılarımla.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For a = [a65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("a1:a" & a), Cells(a, "a")) > 1 Then Rows(a).Delete
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Örnek dosya üzerinde ayrıntılı açıklama yapınız. İşin içine birden fazla sütun girdiğinde ne yapılacağını kestirmek zor.

Merhaba;
Sayın leumruk, İlginize çok teşekkür ederim, 1 mesajıma örnek sayfayı ekledim.Bilgileri diğer bi,r sayfadan bu sayfaya kod ile aktarmaktayım, Acaba aktarma yaptığımız anda mükerrerleri silmek mümkünmü?

Sn. sdegirmenci,
Mükerrer ile kastettiğiniz nedir? belli bir sütundaki aynı verinin tekrarı mı; yoksa tüm bir satırın birebir eşit olması mı? Mesela, eklediğiniz dosyada belirttiğiniz biçimde mükerrer bir kayıt var mı?

Hocam, Birinci mesajdaki örnek dosyamı değiştirip üzerinde açıklamada yaptım, bakabilirseniz memnun olurum.

Hocam, Birinci mesajdaki örnek dosyamı değiştirip üzerinde açıklamada yaptım, bakabilirseniz memnun olurum.

Sayın sdegirmenci,
Örneğinize kod eklemeden, a ve k arasındaki verileri doldurup içinden 1-2 adet mükerrer olan kısmı belirtir misiniz? Verdiğiniz örneğe göre hazırlayacağım kod verdiğiniz kodla aynı işlevi yapacaktır.
Verdiğiniz örnekten yola çıkarsak: Dosyanızın ilk satırında Ali ismi var. Ali ismini yeniden girdiğimizde mi silinme işleminin gerçekleşmesini istiyorsunuz; yoksa Ali isminin bulunduğu A2-K2 arasındaki satırda bulunan bilgilerle yeni girilen Ali satırındaki A11:K11 arasındaki bilgiler birebir eşit olunca mı silinme işleminin gerçekleşmesini istiyorsunuz?

Geri