• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer Personel Kaydını Engelleme

Excel Vers. ve Dili
2010
Kolay gelsin herkese.

"Personel Veritabanı" sayfasına UserForm yardımıyla kayıt girdiğim bir excel projem var. Forumda birçok konu olmasına rağmen olayı tam çözemedim.

Kod:
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("B:B"), Target) > 1 Then
MsgBox "mükerrer kayıt girildi."
Target.Value = ""
End If

Yukarıda verdiğim kodu "Sayfa1" sayfasının kod penceresine eklediğimde ve sonrasında UserForm yardımıyla kayıt yapmak istediğimde mükerrer kayıt olduğunda "mükerrer kayıt girildi." uyarısı alıyorum fakat daha sonrasında "Personel başarıyla kaydedil." uyarısı alıyorum. (UserForm'umu da ekliyorum)

"Sayfa1" sayfamı bu işlemden sonra kontrol ettiğimde gerçekten mükerrer olduğu için kayıt yapmadığını görüyorum.

Sizden yardım istediğim konu; mükerrer kayıt uyarısını aldıktan sonra "Personel başarıyla kaydedilmiş." uyarısını almamak onun yerine;

- "Girmiş olduğunuz sicil numarasıyla veritabanında kayıt bulunmaktadır. Tekrar denemek ister misiniz?" tarzı bir uyarı vererek UserForm'a dönmesi.

Ekli dosyalar

Prosedürün en üstüne mavi yerdeki kodları giriniz.:cool:
Rich (BB code):
Private Sub kaydet_Click()
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("B:B"), kurum_sicil.Value) > 0 Then
    MsgBox "Girmiş olduğunuz sicil numarasıyla veritabanında kayıt bulunmaktadır.", vbCritical
    Exit Sub
End If
    If kurum_sicil <> "" Then

SonSatır = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Sayfa1").Range("A:A")) + 1

Prosedürün en üstüne mavi yerdeki kodları giriniz.:cool:
Rich (BB code):
Private Sub kaydet_Click()
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("B:B"), kurum_sicil.Value) > 0 Then
    MsgBox "Girmiş olduğunuz sicil numarasıyla veritabanında kayıt bulunmaktadır.", vbCritical
    Exit Sub
End If
    If kurum_sicil <> "" Then

SonSatır = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Sayfa1").Range("A:A")) + 1

Üstad çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımınız için.

Geri