• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer olanları bulup diğer sayfaya aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
EKte gönderdiğim dosyanın Veri sayfasındaki A sütunundan H sütununa kadar aynı olan satırları tek satıra düşürüp diğer Keşif sayfasına aktarırken malzemeleri tek satıra yayılmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
"Tek satıra yayılması" ne demek?
Tek satıra düşürmekten kastınız nedir?
Aktarımdan sonra asıl veriler ne olacak?

Kısaca Mükerrer kayıtları tek satıra düşürüp, mükerrer kayıttaki farklı malzemeleri tek bir satırda toplamak

Bu yazdığınız sorularıma cevap değil. Sizden kısa bilgi değil tam olarak ne istediğinizi örnekleriyle açıklamanızı bekliyoruz. Dosyanızda ilk hali budur, son hali böyle olsun şeklinde gösterirseniz iyi olur.

Bu yazdığınız sorularıma cevap değil. Sizden kısa bilgi değil tam olarak ne istediğinizi örnekleriyle açıklamanızı bekliyoruz. Dosyanızda ilk hali budur, son hali böyle olsun şeklinde gösterirseniz iyi olur.

Şimdi veri sayfasında 2 satırda aynı siparişe ait bilgiler mevcut. Bu iki satırda A-H sütunlarındaki bilgiler kesin aynı. I sütunundan sonraki diğer malzemeleri tek satıra sıralansın. Aynı olanlar kendi aralarında toplanarak kayıt edilsin. Ekte ki dosyada durumun keşif sayfasında nasıl olacağını gösterdim zaten.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İlk kısmı (A:H) aktarmak kolay ama ürünler kısmını (I:AQ) aktarmak çok karışık geldi, yapamadım maalesef :(

Hocam şöyle birşey olabilirmi. Alt satırın kaplama malzemeleri ilk satırın boş olan kısmından başlatıp ilk satıra ilave etsek.

Zaten onu yapmamız gerekiyor ve yapamadığım/zor olan kısmı da o maalesef.

Hocam ekte gönderdiğim dosyada Veri sayfasının A Sütunundaki Sipariş numarası aynı olan kaplama malzemelerin aynı olan malzemelerin miktar ve toplam miktarlarını toplayıp, keşif sayfasında S sütunundan sonra yayabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

Çok mu zor satırları sütunlara yerleştirmek acaba.. Yardım lütfen..

Geri