• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer olan kayıtları teke düşürmeden silinsin..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sunkid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
Merhaba arkadaşlar, 40.000 satır veri bulunan bir excel çalışma sayfam var. bu çalışma sayfası içinde teke düşürmeden mükerrer kayıtların silinmesini istiyorum yani aynı kayıdın iki kere girildiği tespit edildiğinde o iki kaydında silinmesini istiyorum. Böyle birşey mümün our mu? Örnek olarak ekte çalışma sayfamı gönderiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.. Saygılarımla. (Excel 2007 Kullanıcısıyım İngilizce)

Ekli dosyalar

Mükerrerlik kaç sütunda aranacaktır.

Selamlar,

Sn. sunkid aşağıdaki işlemleri uygulayarak mükerrer kayıtlarınızı dilediğiniz gibi silebilirsiniz.

Ben tüm sütunlara göre mükerrerlik kontrolü yaptırdım. Siz Z2 hücresindeki adreslerden dilediğinizi silerek istediğiniz sütunları kontrol ettirebilirsiniz.

Z2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=A2&B2&C2&D2&E2&F2&G2&H2&I2&J2&K2&L2&M2&N2&O2&P2&Q2&R2&S2&T2&U2&V2&W2&X2&Y2

AA2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız.

Kod:
=EĞERSAY(Z:Z;Z2)

Bu şekilde Z sütunundaki oluşan değere göre kayıtları saydırmış oluyoruz. AA sütunundaki değerleri "1 den büyüktür" şeklinde süzerseniz ekranınızda kalan satırları rahatlıkla silebilirsiniz.

Merhaba,

2007 sürümünü kullandığınızı belirtmişsiniz, bu nedenle herhangi bir kod ya da fonksiyon kullanmaya gerek yok.

Veri
Yinelenenleri Kaldır

ile hangi sütunlarda çift kayıt kontrolü yapacağınızı söyleyerek tüm yinelenenleri kaldırırsınız.

Geri