• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer olan kayıtları tek sefer yazıp karşısındaki miktarları toplaması

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,503
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Merhaba arkadaşlar,
ekli dosyada a stünunda madde isimleri vardır. bunların karşısında q stünunda bu maddelerin miktarları vardır. Yapmak istediğim.

Bir buton yardımı ile bu mükerrer olan kayıtları bir defa yazıp ve onların karşısında yazan miktarları yani q stünundaki değerleride toplayıp karşısına yazmasını istiyorum.

Mesala örnektede göreceksiniz acarbose denen veriye ait bir den fazla giriş kayıtı vardır bunu tek defa yazıp karşısındaki acarbose ait olan q stünunda yazan verileri de toplayıp karşısına yazsın. Mümkünse bunu başka bir sayfada yapsın.

Bu konuda yardımcı olursanız gerçketen sevinirim.
 

Ekli dosyalar

Deneyin.
Kod:
Sub Tablo()
c = 1
s = Sheets("Etken").[a65536].End(3).Row
Sheets("Sayfa1").Range("a2:a" & s).Clear

For i = 2 To s
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Etken").Range("a2:a" & i), Sheets("Etken").Cells(i, "a")) = 1 Then
c = c + 1
Sheets("Sayfa1").Cells(c, 1) = Sheets("Etken").Cells(i, "a")
Sheets("Sayfa1").Cells(c, 2) = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("Etken").Range("a2:a" & s), Sheets("Sayfa1").Cells(c, "a"), Sheets("Etken").Range("q2:q" & s))
End If
Next
MsgBox "Bitti."
End Sub
 
Çok teşekkürler hamit hocam ellerinize sağlık
 
Geri
Üst