• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer Kayıttan Değer Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2010 - Türkçe
elimde iki tablo var birinde sadece maliklerin adı soyadı ve baba adı var-
ikincisinde adı soyadı baba adı anne adı ve diğer bilgiler var.
amacım ikinci tablodan bu listeyi birinci tabloya kopyaladıktan sonra ilk tabloda boş olan anne adı kimlik numarlarını ve en önemlisi adresini, ikinci tablodan kopyalamış olduğum listeden otomatik olarak ilk tablodaki malik isimlerinin karşısına yazmak. liste çok uzun olduğu için bunun formülle yada makro ile bir yolunun olduğunu düşünüyorum. ayrıca adreslerin olduğu ikinci tabloda işime yaramayan birçok malik bilgiside var. kısaca ilk listeden adresi olmayan malik adı soyadı ve baba adını referans alıp, adres olan ikinci listeden ad soyad ve baba adı aynı olan maliğin adreslerini ve diğer bilgilerini kopyalayıp ilk listedeki yerlerine yazılmasını istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim ekteki dosya ile açıklamalrımı daha iyi anlarsınız diye umuyorum. . şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tablolarınızı 2 ayrı sayfaya aldım. Verilerinizi ilgili sayfalara yerleştirip 36 sayfasındaki butona basın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Allah razı olsun 2000 satırlık liste ve 50 tane şehir ve köyleri vardı işim öyle kolay olacak ki bundan sonra nasıl teşekkür etsem azdır.oluşturduğunuz makroyu kendi çalışma sayfasındaki hücre değerlerine uyacak şekilde düzenledim. ancak bi sorum daha var ben kodu masaüstüne kopyaladım her açtığım yeni tabloda makro oluşturup o kodu oraya kopyalayıp yapıştırıyorum ve çalıştırıyorum . sorum şu bunun pratik bi yöntemi varmıdır hangi kitabı açarsam açayım makro görüntüle dediğimde yaptığımız makro hep orda olsun :)

Geri