• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer kayıtta uyarsın

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ekli dosyamda B sütununa göre mükerrer kayıtta beni uyarsın. B sütunundaki cümleye göre olursa daha iyi olur eğer cümleye göre olmuyorsa. ilk kelimeye göre de mükerrer olduğunu uyarırsa da olur.

Ekli dosyalar

Lütfen şifreli dosya eklemeyiniz.
Dosyanız şifreli.:cool:

Hocam yanlışlıkla şifreli dosya ekledim. Hemen değiştirdim.

Hocam yanlışlıkla şifreli dosya ekledim. Hemen değiştirdim.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Dim sat As Long, k As Range
Sheets("Veri").Select
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
[B][COLOR="Red"]Set k = Range("B2:B" & sat - 1).Find(TextBox1.Text, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
    If MsgBox(k.Value & vbLf & "İsminde Müşteri Daha önce eklenmiş." & _
            vbLf & "Yinede eklemek istiyormusunuz?", _
            vbYesNo + vbQuestion, "KAYIT") = vbNo Then Exit Sub
End If[/COLOR][/B]
Cells(sat, "A").Value = WorksheetFunction.Max(Range("A2:A65536")) + 1

Ekli dosyalar

aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz
kontrol = TextBox36.Value & TextBox37.Value
say = WorksheetFunction.CountIf(Sayfa13.[AT2:AT3000], kontrol)

If say > 0 Then
Sayfa13.Visible = False

MsgBox "BU ADA PARSEL DAHA ÖNCE KAYDEDİLDİ, TEKRAR KAYDEDİLMEDİ"
Exit Sub
End If

Çok teşekkürler hocalarım. İlk kelimeye göre kaydı bulup kaydetmek istediğiniz müşteri bumudur diye uyarabilir mi? Sebebine gelince bazen şirketin ünvanı çok uzun olduğu zaman bire bir yazamayabilirsin. Örneğin Asya Dış tic. Ltd şti kayıtlı olduğu zaman İkinci yazılışta ayni firmayı Asya Dış Tic. gibi aslında firma aynı ancak bazı kelimeleri değişik yazmış olabiliriz. veya daha kısa yazmış olabiliriz.

metin kutusu yerine combobox kutusu eklersen, içeriğine de, şirket isimlerinin bulunduğu sütünu bağlarsan zaten comboboş kutusunun özelliğinden ilk harfi bastığın an gelir.

metin kutusu yerine combobox kutusu eklersen, içeriğine de, şirket isimlerinin bulunduğu sütünu bağlarsan zaten comboboş kutusunun özelliğinden ilk harfi bastığın an gelir.

Hocam kodlardan fazla anlamam ekli dosyama TextBox1 yerine combobox uygulamasını yaparsanız sevinirim.

Geri