- Excel Vers. ve Dili
- Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar.
Aşağıdaki kodu başka bir evrakta kullanıyorum. Bu kod Arşiv sayfasındaki B sütunundaki bilgilerde aynı kayıt varsa uyarıyor.
Gerekli değişiklikleri yaparak yeni bir evrak yapmaya çalışıyorum.
Benim istediğim E sütunudaki mükerrer kayıtları görmesini istiyorum.
Yukarıdaki kod içerisindeki kodlardan aşağıdaki kodda "B:B" yazan yerleri "E:E" ye çevirdim ancak bana uyarı vermiyor.
Yapmaya çalıştım ancak yapamadım, yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Aşağıdaki kodu başka bir evrakta kullanıyorum. Bu kod Arşiv sayfasındaki B sütunundaki bilgilerde aynı kayıt varsa uyarıyor.
Gerekli değişiklikleri yaparak yeni bir evrak yapmaya çalışıyorum.
Kod:
Sub KaydetYazdir()
Sheets("TESLİM BELGESİ").Activate
Range("M4").Activate
Application.Calculation = xlAutomatic
Application.ScreenUpdating = False
yazdir = Application.InputBox("Kaç adet yazdırılacak?", "A S L A N", 1)
If yazdir = False Then
MsgBox " Yazdırmaktan vazgeçildi.", vbInformation, "A S L A N"
Exit Sub
Else
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=yazdir, Collate:=True, _
IgnorePrintAreas:=False
MsgBox yazdir & " adet yazdırıldı ve ARŞİV'e kaydedildi.", vbInformation, "A S L A N"
Range("M4").Activate
End If
[B] say = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("ARŞİV").[B:B], Sheets("TESLİM BELGESİ").[S1])
If say > 0 Then
soru = MsgBox("Mükerrer kayıt!" & vbCrLf & "Kaydetmek istediğiniz bilgiler ARŞİV sayfasında var." & vbCrLf & "Devam etmek istiyor musunuz?", vbInformation + vbYesNo, "ASLAN")
If soru = vbNo Then
GoTo son
ElseIf soru = vbYes Then
satir = WorksheetFunction.Match(Sheets("TESLİM BELGESİ").Range("S1"), Sheets("ARŞİV").Range("B:B"), 0)
Sheets("ARŞİV").Range("B" & satir & ":I" & satir) = WorksheetFunction.Transpose(Range("S1:S8"))[/B]
End If
Else
If Range("S1") <> Empty Then
satir = Sheets("ARŞİV").Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row + 1
Sheets("ARŞİV").Range("b" & satir & ":I" & satir) = WorksheetFunction.Transpose(Range("S1:S8"))
End If
Sayıverme
End If
son:
Temizle
Range("M4").Activate
'ActiveWorkbook.Save
End Sub
Benim istediğim E sütunudaki mükerrer kayıtları görmesini istiyorum.
Yukarıdaki kod içerisindeki kodlardan aşağıdaki kodda "B:B" yazan yerleri "E:E" ye çevirdim ancak bana uyarı vermiyor.
Yapmaya çalıştım ancak yapamadım, yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kod:
say = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("ARŞİV").[B:B], Sheets("TESLİM BELGESİ").[S1])
If say > 0 Then
soru = MsgBox("Mükerrer kayıt!" & vbCrLf & "Kaydetmek istediğiniz bilgiler ARŞİV sayfasında var." & vbCrLf & "Devam etmek istiyor musunuz?", vbInformation + vbYesNo, "ASLAN")
If soru = vbNo Then
GoTo son
ElseIf soru = vbYes Then
satir = WorksheetFunction.Match(Sheets("TESLİM BELGESİ").Range("S1"), Sheets("ARŞİV").Range("B:B"), 0)
Sheets("ARŞİV").Range("B" & satir & ":I" & satir) = WorksheetFunction.Transpose(Range("S1:S8"))