• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mükerrer kayıt

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
değerli form uzmanları bu başlık size çok tanıdık gelsede öğrenmek istediğim konunun sizcede ilginç bulunacağına inanıyorum bu konu hakkında yorum yaparsanız sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Şu anki sorunuza göre cevap.
Kod:
Sub ozelSirala()
'02062015 V.EMRE
    son = [a65536].End(3).Row
    liste = Range("a2:a" & son)
    For i = 1 To UBound(liste)
        If InStr(liste(i, 1), "hava") Then
            liste(i, 1) = "|00|" & liste(i, 1)
        Else
            liste(i, 1) = "|01|" & liste(i, 1)
        End If
    Next i
    For i = 1 To UBound(liste) - 1
        For ii = i + 1 To UBound(liste)
            If StrComp(liste(i, 1), liste(ii, 1), vbTextCompare) = 1 Then
                ara = liste(i, 1)
                liste(i, 1) = liste(ii, 1)
                liste(ii, 1) = ara
            End If
        Next ii
    Next i
    For i = 1 To UBound(liste)
        liste(i, 1) = Replace(Replace(liste(i, 1), "|00|", ""), "|01|", "")
        Cells(i + 1, 3) = liste(i, 1)
    Next i
End Sub

üstad bu iş sizi biraz zorlar sanıyordum ama gördümki sizin için çoçuk oyuncağıymış sayın veysel emre yardımınız için çok teşekkür ederim ben bu kodlar üzerinde merak ettiğim bir takım soruları size sormak istiyorum
1- a sütünundaki değerleri c sütununa atarak sıralıyor ben bu işlemin a sütünunda yapılabilirmi
2- kod içinde "hava" kelimesini kullanmışsınız çalışma sayfasında hava kelimesi içermeyen cümlelerde yazdım ama yinede sıralama yapıyor hava kelimesinin bu kod için önemi nedir
3- satırlar arasında boşluk varsa sıralamaya alt satırlardan başlıyor ben bunun her zaman a2 satırından başlamasını ve sıralamaya diğer sütunlarında dahil edilmesini istiyorum yani a2, b2, c2 ve d2 hücresininde sıralamaya dahil olması mümkünmü tekrar kolay gelsin

Merhaba, dikkat ederseniz cevabıma "Şu anki sorunuza göre cevap." diye başladım, sorunun sonunun gelmeyeceği belliydi.

1.nci sorunuz için, kodlarda altta bulunan
Kod:
  Cells(i + 1, 3) = liste(i, 1)
satırdaki 3'ü 1 yaparsanız, A sütununa yazar.

2. hava kelimesi içinse, istediğiniz sıralamaya baktığımda önce içinde hava kelimesi geçenler alfabetik sıralama yapılmış, sonra diğerleri alfabetik sıralama yapılmış onu gördüm ona göre kod yazdım. Hava kelimesi içermeyen cümlelerde normal sıralama yapıyor. Yani kod kullanmanıza bile gerek yok, bu işlem için.

3. sorunuz içinde tekrar örnek ekleyin, istediğiniz sonucu da yazın, yapmaya çalışalım.

Dediğim gibi benim gördüğüm burda önce hava kelimesi içerenleri sıralama istenmiş şeklinde yoksa sonuç tesadüfi olmuştur.

Sayın Üstadım Daha Detaylı Bir Anlatımla Bir Dosya Ekledim Yukarıdaki Uyarınızi uyguladım İşe Yaradı Diğer Sorunda Çözülürse Daha Memnun Olurum Şimdiden Teşekkür Ederim

Ekli dosyalar

Bunun için kod yazmaya gerek yok ABC sütünlarını seçin yukarı menüdeki AZ sıralama tuşuna basın istediğiniz sonucu veriyor, normal bir sıralama istediğiniz.

teşekkürler efendim önerinizi dikkate alacağım başarı dolu günler dilerim iyi akşamlar

Geri