• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mükerrer kayıt tıkandım kaldım?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 ve Office 2007 dili Türkçe
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi daha yeni buldum ve işime çok yarayan bilgiler ile dolu.Biraz önce bir problemimle ilgili konuya bakarken sizin bu konuda yazdıklarınızı okudum.bu yüzden biraz daha detaylı bir şekilde sorunumu anlatabilmek için yeni konu açmak istedim...

Benim excelde ciddi bir sıkıntım var.çok fazla kullanmayı bilmediğim için bu işin kısa yolu var mı yok mu bilmiyorum sorunum şu bir excel çalışma sayfasında binlerce data bilgisi var.dataların tamamı müşterilerin bilgilerini içeriyor adresleri telefonları banka hesap numaraları vs...yalnız bazen aynı çalışma sayfasında bir müşterinin aynı verileri birden fazla çıkabiliıyor(iki defa üç defa...) böyle bir durumda bu data servera yükleme yapıldığında ciddi hatalara sebep oluyor data dublet veriyor yükleme esnasında...

acaba bir yol varmıdır birebir aynı olan satırları bulup otomatik olarak silmeyi sağlayan bir formül yada herhangi bir araç? filtreleme metodu ile A-Z'ye sıralama yaparak tek tek kontrol ediyorum ama bu da çok zamanımı alıyor heleki bir datada 10 binden fazla veri varsa birde böylesinde sürekli hergün beş on tanede geldiğini düşünürsek dataları düzenlemekte hem gecikiyor hemde zorlanıyorum

http://www.excel.web.tr/f50/ayny-ola...ek-t41035.html bu konudaki yazılanları okudum ancak hayatımda hiç makro oluşturmadım bi kaç yöntemle kodları yazdıysamda sonuç alamadım yada beceremedim desem daha doğru olur çalışma sayfamda A1 ile L1 arasındaki satırlarda bilgiler mevcut.sorunu daha iyi analatabilmem için bu sütunlarda olan verilerden de bahsetmek istiyorum A1=Cinsiyet, B1= Adı, C1= Soyadı, D1= Adres, E1=Posta kodu, F1=ORT, G1= doğum tarihi, H1=telefon, I1= BLZ kodu, J1=banka bilgisi, K1=kto bilgisi, L1=açıklama

benim için önemli olan B1-C1-H1 ve altındaki satırların birbiriyle uyuşması.Bu durumda aynı kişiye ait ikinci bir kayıt olduğu bu üç veriden çok rahat anlaşılabiliyor.yalnız mükerrer kaydı bu üç bilgiye göre bulduktan sonra A1 ile L1 arasındaki o kayıda ait tüm satırlar silinecek.bunuda ek not olarak belirtmek istedim :)

umarım kafanızı şişirmemişimdir ama bu exceli çözmek zorundayım.yaptığım işin en doğru şekilde yapabilmek için konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.lütfen bana bu konu hakkında ne nasıl yapılır anlatabilirseniz çok sevinirim...teşekkürler, iyi günler dilerim...

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Profilinizde 2007 versiyon kullandığınızı belirtmişsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam menülerde mükerrer kayıtları temizleyen bir seçenek bulunuyor. O menüyü kullanarak mükerrer kayıtlarınızı hızlı bir şekilde silebilirsiniz.

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Profilinizde 2007 versiyon kullandığınızı belirtmişsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam menülerde mükerrer kayıtları temizleyen bir seçenek bulunuyor. O menüyü kullanarak mükerrer kayıtlarınızı hızlı bir şekilde silebilirsiniz.

çok teşekkür ederim henüz bir haftalık office 2007 kullanıcıyım google'de bu dediğinizi aratarak sonuca ulaştım :) beni çok büyük bir sıkıntıdan kurtardınız ;)

Geri