• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer kayıt listelemede Msgbox da hatası

Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
Mükerrer kayıt listelemede Msgbox da hata

Arkadaşlar herkese hayırlı sabahlar;

ekli deneme sayfasında bir sorun var ama üstesinden gelemedim gitti. çalışma güzel mükerrer kayıtları bulup işaretlemeye çalışıyor. Ancak Msgbox da bulunan 43 diyor listelediği 25
ustalarım kodu bir kontrol edebilirlermi acaba? sorun nedir?
Birde bu kod sağlıkmlı işlemesi anlamında mükerreri doğum tarihleride eşleşiyor ise mükerrer olarak algılar ise memnun olurum.

Selamlar, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkese hayırlı sabahlar;

ekli deneme sayfasında bir sorun var ama üstesinden gelemedim gitti. çalışma güzel mükerrer kayıtları bulup işaretlemeye çalışıyor. Ancak Msgbox da bulunan 43 diyor listelediği 25
ustalarım kodu bir kontrol edebilirlermi acaba? sorun nedir?
Birde bu kod sağlıkmlı işlemesi anlamında mükerreri doğum tarihleride eşleşiyor ise mükerrer olarak algılar ise memnun olurum.

Selam,
Bu kodlar bana aitttir. Aynı konu altında sorabilirdiniz.
Sanırım msgbox'ın özelliğinden kaynaklanıyor, kapasitesi bu kadar. Çünkü bulunanları bir hücre içine yazdığızda 43 adedi de görünüyor. Yanlız bir hücre içine 255'den fazlası da kopyalama-taşıma v.s. işlerde sıkıntı oluşturuyor. Hücre örneğini kodların doğru çalıştığını göstermek için verdim.
Siz msgbox'ta değil de, bir UserForm üzerinde ListBox veya ListView kullanarak mükerrerleri görüntüleyiniz. Hatta böyle birşey üzerinde silme ve düzenleme imkanlarınızda doğar.

2.sorunuzu tam anlayamadım? tam olarak ne istiyorsunuz? sanırım bu isteklerinizi de Listview üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.

Siz üzerinde çalışınız. Olmazsa elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

İyi çalışmalar.

Sn: Ergün Güler; bir başka mükerrer listeleme uygulamasını koda ekledim. bu kod da ise sizin kodlarınız ile sağlama olmuyor. Msgbox da 26 kayıt bulunurken eklediğim kod sayfa2 ye 21 mükerrer olarak listeliyor. Birde yanlış hatırlamıyorsam Msgbox un daha uzun hallerinide görmüştüm, yani satır anlamında. Bu durum için alternatif bir öneriniz var ise incelemek isterim listbox vb.

2. soruma gelince D kolonuna göre mükerrer sorgulama yapılıyor, E kolonundaki doğum tarihlerinide dikkate alsınki benzer isimler olabilir anlamında. yani iki kritere göre mükerrer sorgulama yapmak istiyorum.

Ekli dosyalar

Sn: Ergün Güler; bir başka mükerrer listeleme uygulamasını koda ekledim. bu kod da ise sizin kodlarınız ile sağlama olmuyor. Msgbox da 26 kayıt bulunurken eklediğim kod sayfa2 ye 21 mükerrer olarak listeliyor. Birde yanlış hatırlamıyorsam Msgbox un daha uzun hallerinide görmüştüm, yani satır anlamında. Bu durum için alternatif bir öneriniz var ise incelemek isterim listbox vb.

2. soruma gelince D kolonuna göre mükerrer sorgulama yapılıyor, E kolonundaki doğum tarihlerinide dikkate alsınki benzer isimler olabilir anlamında. yani iki kritere göre mükerrer sorgulama yapmak istiyorum.

Selam,
Mesela, 43 adet sonuç bulunuyor. 2 tane Ayhan Demir var. biri 1972 doğumlu diğeri ise, 1961 doğumlu. Siz bu durumda ne olmasını istiyorsunuz?
Mükerrer kayıt listesinde olmasın mı? Yani toplam kayıt adedi 41 mi görünsün?

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
2 tane Ayhan Demir var. biri 1972 doğumlu diğeri ise, 1961 doğumlu. Siz bu durumda ne olmasını istiyorsunuz?
Mükerrer kayıt listesinde olmasın mı? Yani toplam kayıt adedi 41 mi görünsün?

Evet. Çünkü doğum tarihi farklı olduğu için kayıt aynı kişiye ait değil. Yani mükerrerde değil.

Sn: Ergün Güler;

Yapmak istediğim tam olarak buydu, emeğiniz için teşekkür ederim. Eksik olmayın :)

Geri