• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer isim girme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Slm,çalışma sayfasında herhangi bir hücreye mükerrer isim girildiğinde uyarı verilmesini nasıl sağlarım.
mesela F5 hücresine Ali UYANIK yazdım daha sonra farkında olmadan G50 hücresine de aynı ismi girdim.Beni uyaracak aynı isim girişi yapıldı diye.
Yani bu tüm sayfada geçerli olacak hangi hücreye aynı veri girilirse girilsin uyarı yapacak.
Teşekkürler.

Veri doğrulama yapıldı.
Çok büyük alan kontrol edildiği için biraz gecikme oluyor.Buda gayet normaldir.:cool:
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Çok sağolun Evren Bey.Teşekkürler.
Peki mükerrer girilen veriyi renkli olarak görmemizde mümkün olabiliyor mu acaba??
Ali ismini girince diğer hücrede girilmiş olan Ali ismini kırmızı ile göstermek mümkünmüdür??

zaten mükerer giriş yapamıyorsunuz.Veri doğrulama ile bunu engelldedk.
Ya onu tercih edin veya koşullu biçimlendirme yaparak istediğiniz olur.İsterseniz veri doğrulamayı kaldırıp koşullu biçimlendirme yapayım.:cool:

Çok teşekkürler sağolun.İsterseniz ekleyin bir başka arkadaşımıza veya bana ileride lazım olabilir.Öbür dosya da kalsın yeni bir dosya ile yaparsanız.

İlginiz için ayrıca teşekkürler.

Çok teşekkürler sağolun.İsterseniz ekleyin bir başka arkadaşımıza veya bana ileride lazım olabilir.Öbür dosya da kalsın yeni bir dosya ile yaparsanız.

İlginiz için ayrıca teşekkürler.
A ve B sütunlarına koşullu biçimlendirme yaptım.Bütün hücrelere olmadı.Belkide olsa idi zaten ram yetmeyebilrdi.Dosya ektedir.:cool:
formül:

=EĞER(EĞERSAY(B:C;A1)>1;1;0)

Ekli dosyalar

merhaba siteyi inceledim ancak cok eski bilgiler yer almakta. ben de de bir fihrist gibi contact list bulunmakta ve burada tekrarlanan isim ve ayrı sütunda yer alan soyadların bulunması/ renkli işaretlenmesini istiyorum yardımcı olabilirseniz cok sewinirim.

Geri