• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer girilen hücre değerlerinin tek hücre karşılıklarının da toplanması.

Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus TR 2019
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyim konu ile ilgili detaylı araştırma yaptım fakat tam anlamıyla istediğimi bulamadım. Dinamik bir yol aramaktayım.

Resimde belirtmiş olduğum "A" sütunundaki malzemelerin arasında bazen boşluk oluşmakta bazen ise hiç boşluk olmamaktadır ve bazı hücreler kendilerini tekrar etmektedirler, benim istediğim tekrar yazılmış olanları tek biçimde "H" malzeme isimlerini, toplamlarını ise "G" hücresine yazılması ve boşluklarının da silinmesidir.

Not: veri girişleri a ve b hücrelerine otomatik olarak yapılmaktadır, istenilen aynı otomatik olarak(yani makro veya dinamik tablo ile müdahale etmeden) yapılabilir mi?

Özet tablo ile yapabilirsiniz. Özet tabloda veri kaynağını ilerde büyüyebilecek listenizi de gözönüne alarak belirlerseniz, listeye veri ekleyip özet tabloyu yeniledikçe istediğiniz sonucu görebilirsiniz.

Sayın Yusuf44,
Özet tabloyu şuanda kullanmaktayım fakat ben daha efektif kullanmak amacıyla formül veya daha başka yöntem var mı onu merak ediyorum?

. . .

G2 hücresi için formül (dizi formül), aşağıya doğru çoğaltın.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($A$2:$A$1000;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("A"&SATIR($1:$1000)&":A1000");$A$2:$A$1000)=1;SATIR($1:$1000));SATIR(A1)));"")

H2 hücresi için formül, aşağıya doğru çoğaltın.
Kod:
=ETOPLA($A$2:$A$1000;G2;$B$2:$B$1000)

. . .

Sayın Hüseyin bey,
İlginize çok teşekkür ederim formülü değiniz gibi çoğalttım çoğaltmaktan kastınız aşağı çekmek ise sadece birinci malzeme için geçerli oluyor aşağı çoğalttığım zaman hiç bir şey olmuyor, sanırım dizi sadece "A2" hücresine göre çalışmaktadır.

Formülün özet tablodan daha efektif olacağını sanmıyorum. Çünkü formüller sadece girildiği hücrelerde ve belirtilen aralıklarda çalışırlar. 10 ürüne göre formül oluşturduğunuzda 11. ürününüz için formül çalışmaz veya satır/hücre silme durumlarında da formüller değişecektir. Ancak özet tablonun veri kaynağını geniş belirlerseniz ürün sayısı değişse de veriler yenilendiğinde doğru sonuç verecektir. Tabi formülde de önceden tüm olasılıkları düşünüp aralığı ona göre belirlerseniz istediğiniz sonucu almak mümkün.

Sayın Hüseyin bey,
İlginize çok teşekkür ederim formülü değiniz gibi çoğalttım çoğaltmaktan kastınız aşağı çekmek ise sadece birinci malzeme için geçerli oluyor aşağı çoğalttığım zaman hiç bir şey olmuyor, sanırım dizi sadece "A2" hücresine göre çalışmaktadır.
. . .

Dizi formül olarak çıkış yapıyorsunuz değil mi.

. . .

Yusuf bey,
Çok özür diliyorum o kısmı anlatmayı unutmuşum, ürün yazılabilecek yerler kısıtlıdır yani günlük özet amaçlı gerekmektedir, örnek vermem gerekirse "A1:A50"de malzeme isimler ve "B1:B50" ise malzeme miktarları olacaktır yani kısıtlı yerde kullanılacaktır. Eğer boşlukları düşüp ortakların miktarları toplandığında "H2:H25" gibi bir alan yeterli olacaktır.

Not: alanları sembolik olarak yazdım anlatmak istediğim belirli sınırlar içerisinde olması gerektiği.

Yanlış anlamazsanız ikinci verdiğiniz toplama formülünü düzeltmek isterim, sebebi eğer yanındaki hücre boş ise "0" kalanı vermesidir,
Kod:
=EĞER(G2="";"";ETOPLA($A$2:$A$1000;G2;$B$2:$B$1000))

ufak bir ekleme ile mükemmel oldu gerçekten çok teşekkür ederim, elleriniz dert görmesin.

Tekrardan merhaba,
Verdiğiniz formülü iş yeri bilgisayarında deneme imkanına henüz eriştim ve eğerhataliysa formülü sonucu #ad? Hatası vermektedir lutfen bir çözüm üretebilecek var mı?
Not: evdeki bilgisayarım office 2013 işyerinde ise 2003 yüklüdür. Simdiden teşekürler.

tekrardan merhaba,
verdiğiniz formülü iş yeri bilgisayarında deneme imkanına henüz eriştim ve eğerhataliysa formülü sonucu #ad? Hatası vermektedir lutfen bir çözüm üretebilecek var mı?
Not: Evdeki bilgisayarım office 2013 işyerinde ise 2003 yüklüdür. Simdiden teşekürler.
. . .

Dizi formül:
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($A$2:$A$1000;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("A"&SATIR($1:$1000)&":A1000");$A$2:$A$1000)=1;SATIR($1:$1000));SATIR(A1))));"";İNDİS($A$2:$A$1000;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("A"&SATIR($1:$1000)&":A1000");$A$2:$A$1000)=1;SATIR($1:$1000));SATIR(A1))))

. . .

. . .

Dizi formül:
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($A$2:$A$1000;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("A"&SATIR($1:$1000)&":A1000");$A$2:$A$1000)=1;SATIR($1:$1000));SATIR(A1))));"";İNDİS($A$2:$A$1000;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("A"&SATIR($1:$1000)&":A1000");$A$2:$A$1000)=1;SATIR($1:$1000));SATIR(A1))))

. . .

Sayin Hüseyin bey,
Elleriniz dert gormesin çok teşekkür ederim ilginize ancak bir noktada sıkıntı halen yaşanmaktadır malzeme adı bir veya iki kez yazarsa sıkıntı yok ancak 3 veya daha fazla olursa sonuç boşluk olmaktadır

. . .

Şu şekilde bir örnek oluşturdum ve eğersay (B) ile kaç adet geçtiklerini saydırdım. Hepsi 3 ve üzeri.
Sonuçta bir sıkıntı göremedim. (gri dolgulu alan)

Formülleri hatalı çoğaltıyor olabilirsiniz, örnek dosya yüklerseniz inceleyelim.

do.php

. . .

Hüseyin bey çok teşekkür ederim sizi gerçekten çok ugrastirdim, işyeri bilgisayarım dışa veri aktarımı kapalı o yüzden dosya yükleme işim zor ancak ne şekilde coğaltığımı anlatabilirim formülde bulunan "SATIR(A1)" kısmı A2, A3 ... şeklinde ilerletiyorum zaten iki yerde mevcut, diğer kısımları sabit dizi formül olarak giriş gerçekleşiyor.

Hüseyin bey,
sizden Özür dileyerek başlıyorum, Eğer bu aralık D13 : D162 (malzeme isimleri) içerisinde olsaydı formül nasıl olacaktı? Sanırım çevirirken hata yapıyorum.

Hüseyin bey sizdeb Özür dileyerek başlıyorum, Eğer bu aralik D13:D162 iceresinde olsaydı formül nasıl olacaktı sanırım çevirirken hata yapıyorum?

. . .

Dizi formüllerdir.

Eğerhata formülü ile;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($D$13:$D$162;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("D"&SATIR($1:$162)+12&":D162");$D$13:$D$162)=1;SATIR($1:$162));SATIR(A1)));"")

Ehatalıysa formülü ile;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($D$13:$D$162;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("D"&SATIR($1:$162)+12&":D162");$D$13:$D$162)=1;SATIR($1:$162));SATIR(A1))));"";İNDİS($D$13:$D$162;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(DOLAYLI("D"&SATIR($1:$162)+12&":D162");$D$13:$D$162)=1;SATIR($1:$162));SATIR(A1))))

. . .

Sayın Hüseyin bey, çok ama çok teşekkürler istisnasız çalışıyor sayenizde muhteşem old, peki harf sırasına göre sıralayabilir miyim? Olmaz ise bu kadarı bile kafi.
Not: Makro ile dedim ancak formül eski yerine çekiyor.

Son düzenleme:
Geri