• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mükerrer eskisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
For sil = [b65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("B1:B" & sil), Range("B" & sil)) > 1 Then Range("B" & sil).Resize(1, 7).ClearContents
Next

selam arkadaşlar yukarıdaki butonda yapmak istediğim mükerrer kayıtların eskisini silmemesi aynı kayıttan bir tanesinin kalmasını yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba,

Kod:
Sub Deneme()
Dim i As Long
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To [B65536].End(3).Row
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("B1:B" & i), Cells(i, "B").Value) > 1 Then
        Cells(i, "B").ClearContents
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Bu şekilde olabilir.

Detaylı bilgi için,

Mükerrer (Çift) Kayıt Engelleme,Sayma Örnekleri

.

hocam ek dosya gönderiyorum
İ2 sayfasından M2 sayfasına aktarma yapıyorum ama mükerrer kayıt yapıyor yalnız benim istediğim sadece bir tane kayıt yapması aynı kayıttan başka olmaması

Ekli dosyalar

Dosyanızdan birşey anlayamadım. Mükerrer satırları silecekseniz aşağıdaki gibi deneyin. Ayrıca bu konuyla ilgili linkte vermiştim. Orada konu detaylı anlatılmıştır.

Kod:
Sub Deneme()
Dim i, son As Long
son = [B65536].End(3).Row
For i = son To 1 Step -1
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("B1:B" & i), Cells(i, "B").Value) > 1 Then
        Rows(i).Delete Shift:=xlUp
    End If
Next i
End Sub

.

hocam kusura bakmayın dün çıkmak zorunda kaldım yalnız ben o eki daha önce de inceledim kemdime uyarlayamamıştım bugün gene denedim olmadı size bilgi olsun diye dosyanın işlenmiş halini ve nasıl olacağını içerisine yazdım tekrar incelerseniz sevinirim şimdidem teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Hangi sütuna göre mükerrer veriler silinecek. Ayrıca yukarıda verdiğim kodu denemediniz mi?

.

yardımlarınız için TEŞEKKÜR EDERİM
hocam mükerrer verileri sutunla birlikte siliyor sizin verdiğiniz kod. sutunla silmemesini.
M2 sayfasının altındaki boşluklara İ2 sayfasından veri geliyor gelen verilerin mükerrer olanların sadece bir tanesinin kalmasını istiyorum
İ2 sayfasının en üstünde bulunan büyük B1 ' tarih yazdığınızda nasıl bir işlem istedim meydana çıkacaktır.

Sütun değil satır demek istediniz sanırım. Ayırca 2. mesajda sadece hücre içeriğini silen kodu da vermiştim.

Sorularınızı açıklayıcı sormanızı tavsiye ederim. Eklediğiniz dosyalarda da bu şekilde karışık değil daha sade ve ne istediğinizin belli olduğu bir dosya eklemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde her açtığınız konu uzayıp gidecektir.

Konuya gelirsek,

Hangi sütuna göre mükerrer kayıtlara bakacak demiştim. Cevap yazmamışsınız. Kendim sorarak cevap bulmaya çalışayım.

1- Tarih sütunundamı mükerrer verilere bakılacak. Yada hangi sütuna göre.
2- Kodu İ2 sayfasındaki kodamı ilave etmek istiyorsunuz yoksa ayrı bir butonlamı silmek istiyorsunuz.
3- Ayrı bir butonla silinecek ise hücre değil satırı silmek daha mantıklı değilmidir.

.

CEVAP
1 = tarihten itibaren H sutununa kadar olan bölümden
2= kodun İ2 sayfasında veya M2 sayfasında olması önemli değil
3= M2 sayfasında mükerrer buton var hocam isterseniz ona ekleyebilirsiniz hocam sadece satırın içindeki bilgilerin silinmesini istiyorum

hocam cevapları beğenmediniz sanırım bir de ilk söylediğinize yani soruları açıklayıcı kısıma gelince ben de farkındayım ama ne yapayım ne kadar ugraşırsam ugraşayım olmuyor en açık böyle ifade edebiliyorum kendimi eğer ki sizleri üzdüysem veya kırdıysam özür dilerim
yardımlarınızı bekliyorum

Kırılmadım, ben sadece sorularınıza daha hızlı ve net yanıtlar alabilmeniz için birkaç tavsiyede bulundum. Ayrıca kısa süre içinde cevap alamayınca konuyu güncellemenize gerek yok.

1. soruda sorduğum sorunun cevabını net olarak alamadım.

"tarihten itibaren H sutununa kadar olan bölümden" demişsiniz.

Her sütun için ayrı ayrımı yoksa sütunları bütün olarak düşünüp mü mükerrer değer arayacak.

.

hocam zaten İ2 sayfasından h sutununa kadar bilgi aktarıyor sıkıntı orada ben oraya bilgi aktarımı yaptığım zaman iki tane oluyor aynı bilgiden ben sadece bir tanesinin olmasını istiyorum
hocam diğer uzman arkadaşlarda inşallah sizin gibi düşünüyorlardır. çünkü ben kendimi ancak böyle ifade ediyorum diğer uzman arkadaşların da önceki sorularıma verdikleri yanıtlar için ve sizin de ayrıca bana yardımlarınız için teşekkür ederim

arkadaşlar kusura bakmayın gene mesaj gönderiyorum ama benim bu çalışmamı acil olarak yapmam gerekiyorda kullanmaya başlamam gerekiyor.

Merhaba,

Kod:
Sub Mükerrer_Sil()
Dim i, son As Long
Set S1 = Sheets("M2")
S1.Select
Range("B4:H" & son).AdvancedFilter Action:=xlFilterInPlace, Unique:=True
    For i = 1 To son
        If Not Cells(i, "a").EntireRow.Hidden = False Then
            Range("B" & i & ":H" & i).ClearContents
        End If
    Next i
ActiveSheet.ShowAllData
End Sub

Bu şekilde deneyin.

.

hocam öncelikle teşekkür ederim ugraştırıyorum ancak bu kendisi aktif olmuyor butona alıyorum ActiveSheet.ShowAllData bir hata veriyor işlem yapmıyor

Mükerrer veri bulamadığı için hata veriyor.

Kod:
Sub Mükerrer_Sil()
Dim i, son As Long
Set S1 = Sheets("M2")
S1.Select
On Error Resume Next
Range("B4:H" & son).AdvancedFilter Action:=xlFilterInPlace, Unique:=True
    For i = 1 To son
        If Not Cells(i, "a").EntireRow.Hidden = False Then
            Range("B" & i & ":H" & i).ClearContents
        End If
    Next i
ActiveSheet.ShowAllData
End Sub

Bu şekilde deneyin.

.

hocam allah razı olsun kusura bakmayyın sizleri fazla meşgul ettim
diğer uzman arkadaşları burada her zaman göremiyorum onlardanda allah razı olsun onlarda herkese çok yardım ediyorlar. ALLAH RAZI OLSUN

Geri