• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer Aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Barons
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Herkese selam

Ekteki dosyada açılan userform1 de sayfa2 ve database sayfalarına mükerrer aktarmayı engellemek istiyorum.2 gündür Forumdaki mükerrer konuların hemen hepsine baktım ancak bu şekilde bir problemin çözümüne rastlayamadım.
Yapmak istediğim şu;

1. userform1 açılınca kutulara gerekli veriler girilip sayfa2 gönder tuşuna basılıyor ve veriler sayfa2 ye gidiyor,ayrıca listboxdada gözüküyor.Ancak butona bastıkça veri gitmeye devam ediyor,mükerrer diyerek engellemek istiyorum.

2.Benzer durumun aynısını database gönder düğmesine basıncada uygulamak istiyorum.

Cidden yardımınıza ihtiyacım vardır.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

• P1.rar
    P1.rar
    53.3 KB · Görüntüleme: 5
Selamlar,

Mükerrerlik kontrolü hangi sütundaki veriye göre olacak?

Merhaba
Tüm sütunlar eşitse mükerrer kabul edecek.Ben şu şekilde düşünmüştüm..tüm sütunları en son sütunda (P sütununda) toplamak (birleştir formulu ile) ve bu sütunu sorgulamak gibi bir şey olabilirmi acaba?
İlginiz ve yardımınız için çok teşekkürler

Selamlar,

Ekte konuyla ilgili olarak örnek bir dosya hazırladım. Sanırım kendinize uyarlayabilirsiniz. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

çok teşekkürler yardımlarınız için...ek bir sorum daha olacak;
"If TextBox1 <> "" And TextBox2 <> "" And TextBox3 <> "" Then"
komutuna ilaveler yapacağım ama bazısı textbox bazısıda combobox olacak...komut geçerli olurmu acaba? Deneyip göreceğim...
Allah sizinde dilediğiniz tüm işlerinizi kolaylaştırsın

tamam hallettim. teşekkürler

Selamlar,

Ekte konuyla ilgili olarak örnek bir dosya hazırladım. Sanırım kendinize uyarlayabilirsiniz. İncelermisiniz.

Hocam Selamlar,
Ellerinize kollarınıza sağlık,Kodunuzu verileri arşivlemek için kullanmak için düzenledim,19-04-2007, 11:14 yayınladığınız kodlardan da sadece sayfa 2 ye nasıl kayıt yapılabileceği hakkında 39.açıklama ile işi çözdüm,Teşekkürler..
Keşke bizim siteden de kaybolmasaydı o kod..
http://www.excel.web.tr/archive/index.php/t-30754.html
Linkiniz bu..
Emeğinize yüreğinize sağlık...

Geri