• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Muhasebe cari hesap hk yardım.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
Merhabalar,

Kendimce bir muhasebe kaydı tutmak istiyorum aklıma takılan birkaç şey var aşağıdaki örnekte oluşturduğum tabloları incelerseniz. Yukarıda vadesi dolan tutarı otomatik toplamasını istiyorum. Ayrıca Vadesi dolan faturalardan ödenmiş olanlarını ödendi olarak işaretleyip(Bir Kutucuk yardımıyla tik koyma gibi) onları bu toplamdan çıkarmasını istiyorum acaba bunu nasıl yapabilirim ? Yani vadesi gelen faturaları program kendisi toplayacak benim işaretlediklerimi bundan hariç tutucak. Bu işlemi Tabloların görselini bozmadan yapabilir misiniz ?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

ÖRNEK

Yok mu yardım edebilicek birisi ? Belki başka arkadaşlarda hazırladığım taslağı kullanırlar.

"Vadesi Gelenler" tuşuna bastığınız da, A1'deki tarihe eşit ya da küçük olanların rakamlarını toplayıp "J" sütununa, toplama aldığı satırlar için "X" işareti koyar. Arkasına sayfada görünür olan "Tekrar Hesapla" tuşu da, eğer "X"'lerden birini siler ya da eklerseniz, X ile işaretli satırları tekrar hesaplar. Kod ve dosya aşağıda.,

Edit: "Vadesi Gelenler" tuşu toplamı I2'deki Vadeli Dolanlar sütununa yazar. Ve her tuşa bastığınız da, oradaki rakamı sıfırlayıp tekrar hesap yapar.

https://www.dosyaupload.com/dxRG

KOD:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
ilk = 7
son = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("J7:J200, I2").ClearContents

Sayfa1.CommandButton2.Visible = True

For v = ilk To son
If Range("B" & ilk) < Range("A1") Or Range("B" & ilk) = Range("A1") Then
If Range("B" & ilk) = "" Then GoTo atla
Range("J" & ilk).Value = "X"