• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

muayene takip formu II

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2010
merhaba
vermiş olduğum makro kodunda çalıştığım excel dosyasını farklı kaydederek yedeklemek istiyorum.Kayıt işlemini dosya adını o günün tarihi olacak şeklide nası ldüzelte bilirim?(kırmızı ile işaretlediğim yeri nasıl düzeltebilirim?
Sub Makro2()
'
' Makro2 Makro
'

'
ChDir _
"O:\MERAM\MERAM MÜŞTERİLER\MERAM - 1 MÜŞTERİLER\AHMET MANAV\muayene takip klasörü"
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"O:\MERAM\MERAM MÜŞTERİLER\MERAM - 1 MÜŞTERİLER\AHMET MANAV\muayene takip klasörü\MUAYENE TAKİP FORMU1.xlsx" _
, FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False
End Sub

"O:\MERAM\MERAM MÜŞTERİLER\MERAM - 1 MÜŞTERİLER\AHMET MANAV\muayene takip klasörü\" & date & ".xlsx" _

olarak dener misiniz?

olmadı...

merhaba
vermiş olduğum makro kodunda çalıştığım excel dosyasını farklı kaydederek yedeklemek istiyorum.Kayıt işlemini dosya adını o günün tarihi olacak şeklide nası ldüzelte bilirim?(kırmızı ile işaretlediğim yeri nasıl düzeltebilirim?

hocam soruyorsun, yapıp dosyanı gönderiyoruz. Açtığın konuya bakmayıp, aynı içerikle bir konu daha başlatıyorsun , bu nedir Ya Hu ?

http://www.excel.web.tr/f48/muayene-takip-formu-icin-t130282.html

benim mesaj senin konu açmandan sonra gerçi ama, önce git bir konuna bak, ses var mı diye sor, forum da gereksiz mesajlar ile dolmasın / kirlenmesin derim.

"O:\MERAM\MERAM MÜŞTERİLER\MERAM - 1 MÜŞTERİLER\AHMET MANAV\muayene takip klasörü\" & date & ".xlsx" _

olarak dener misiniz?

sadece date olarak kullanırsan farklı dillere sahip OS kullanıcılarında sorun yaşayabilirsin. tarih formatı 12.06.2013 olarak tutulanlarda sorun yok, ancak 12/06/2013 olarak tutulanlarda / işareti dosya isminde yer alamayacağından "invalid path or file name" hatası alırsın.

Yusuf Hocamın belirttiği kısımda sadece date kısmını Format(Date, "YYYY-MM-DD") şeklinde düzenlemelisin. böylece tüm işletim sistemlerinde 2013-06-12 olarak görünecektir.
yıl ay gün yapmamın sebebi sıralamayı daha kolay yaparsın.
ay gün yıl yaparsan 3 ay sonra dosya sıralama, bütün ayların 12. günleri, sonra 13. günleri, sonra 14.günleri şeklinde olur, tersten yapmanı tavsiye ederim, tercih senin...

ayrıca YYYY , MM ve DD kullanımın sabit kalmak kaydı ile ara çizgileri veya sıralamayı istediğin şekilde değiştirebilirsin.

YY-MM-DD , YYYY_MM_DD , MM_DD_YYYY , DD-YYYY_MM

gibi saçma örnekler de dahil olmak üzere....

sadece date olarak kullanırsan farklı dillere sahip OS kullanıcılarında sorun yaşayabilirsin. tarih formatı 12.06.2013 olarak tutulanlarda sorun yok, ancak 12/06/2013 olarak tutulanlarda / işareti dosya isminde yer alamayacağından "invalid path or file name" hatası alırsın.

Yusuf Hocamın belirttiği kısımda sadece date kısmını Format(Date, "YYYY-MM-DD") şeklinde düzenlemelisin. böylece tüm işletim sistemlerinde 2013-06-12 olarak görünecektir.
yıl ay gün yapmamın sebebi sıralamayı daha kolay yaparsın.
ay gün yıl yaparsan 3 ay sonra dosya sıralama, bütün ayların 12. günleri, sonra 13. günleri, sonra 14.günleri şeklinde olur, tersten yapmanı tavsiye ederim, tercih senin...

ayrıca YYYY , MM ve DD kullanımın sabit kalmak kaydı ile ara çizgileri veya sıralamayı istediğin şekilde değiştirebilirsin.

YY-MM-DD , YYYY_MM_DD , MM_DD_YYYY , DD-YYYY_MM

gibi saçma örnekler de dahil olmak üzere....

Yeni bir şey öğrendim, teşekkürler.

cevap için ve ilginiz için teşekkür ederim

merhaba
problem yaşadığımız konularda ilgilenen ve cevap veren ve konuyu okuyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Doğan bey konuyu bugün 7:40 ta yeniden yeni konu başlığıyla sordum. Sizin cevabınızda 8:38 verilmiş. Çalıştığım işyerinde işlerim yoğun geçmekte olduğundan verilen cevapları zamanında takip edemiyorum.
saygılarımla

Muayene takip formu

Doğan bey
run-time error '70' :
permission denied

hatası veriyor...

Yeni bir şey öğrendim, teşekkürler.

Estağfurullah, hepimiz öğrenmek için burada değil miyiz?
Benim de yeni öğrendiğim bir husus. Daha önce hiç kimseye tarihli bir şey yapmamışım demek ki, ya da aynı şartları sağlıyor muşuz. Yakın zamanda yaptığım bir programcık patlayınca dikkatimi çekti benim de...

Doğan bey
run-time error '70' :
permission denied

hatası veriyor...

işleminizin hızlı sonuçlanması için filecopy komutu ile bu işlemi yapayım dedim ama dosya açıkken sıkıntı oluyormuş, denemeden göndermişim, kusura bakma.
Ekli şekli ile deneyip sonuç bildirirsen sevinirim.
Yalnız bugün PC başında olmayacağım, bilginiz olsun.

Ekli dosyalar

muayene takip formu

Merhaba
Doğan bey cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Son gönderilen dosya eksiksiz çalışıyor.

Bu arada farkettiğim ama sebebini anlamadığım bir konu paylaşıyorum.Excelde çalışma yaperken farklı kaydetmek istediğiniz bir durum olduğunda excel; ana dosyayı kapatıp farklı kaydet dediğiniz dosyaya geçiş yapıyor.Bunun sebebini biliyor musunuz?

bu dosya da aynı durum gecerli mi ?

cozumu buluruz eger oyle ise... ama farklı kaydet deyince artık sizin işinizin bu olduğunu dusunuyor... backup ozelliği de var aslında ama hiç incelemedim daha once, o bu işi daha sağlıklı yapıyor olabilir

mauyene takip formu

merhaba
dogan bey sizin dosyanz için bu durum yaşanmıyor. Programınız çok güzel eksiksiz bir şekilde çalışıyor.
sorduğum soru kendim uğraşırken farkına vardığım bir durumdu.
saygılarımla

Bu durumda sizin menüden yaptığınız Farklı Kaydet işlemlerinde bu durum yaşanıyor...

bunu da "tüm çalışma kitapları için" bir makro kaydedip, daha sonra bir buton ile bunu menülerinize ekleyebilirsiniz. gerçekten farklı kaydet yapmak istediğinizde menüden bu işlemi yaparsınız. ama ben bir kopyasını kaydedeyim, kayıttan sonra kendi dosyamda çalışmama devam edeyim durumlarında ilgili makroyu kullanabilirsiniz.

merhaba
Doğan bey formda cevaplarınızı takip ediyorum(işyeri durumu el verdikçe...).Konulara açıklamarınız son cevabınız gibi takdiri hakediyor. Çünkü çözümü hemen değilde çözüm yolunu göstererek yapıyorsunuz. Son cevabınızda da VBA kodlarıyla menüde oluşturabildiğini öğrendim teşekkür ederim.Farklı kaydet kodu ile araştrmaya başladım.
saygılarımla...

Teşekkür ederim Selim Bey.
Yanlış anlamayın, hepimizin olduğu gibi benim de bilmediğim pek çok husus var. Ama binlerce bilgisayar programında farklı farklı yüzlerce imkanın verilmesi, "acaba ne yapabilirim" veya "nasıl daha iyisini yaparım" gibi geliştirici sorular / kıvılcımlarla başlıyor. Bir çok kişinin " şunu yapın gönderin " şeklindeki taleplerini aslında hiç okumamak bile lazım, ancak üslupları ne kadar hoşuma gitmese de, ben kendimi geliştirmeme katkısından dolayı yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Takıldığınız herhangi bir husus olursa elimden/bilgimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
iltifatlarınız için tekrar teşekkürler.

Geri