• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mssql e kayıt

Excel Vers. ve Dili
2003-2000
ekde gönderdiğim dosyada lokalde yüklü olan mssql e kayıt yapmak istediğim bir excel çalışma sayfası.fakat çalıştırdığımda run time error "13" type mismatch hatası almaktayım.çalışma sayfama sql deki yapılarını yazdım ve boş geçilmesinede izin vermekteyim .Hatanın ne olduğunu bi türlü anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Arkadaş herhangi bir fikri olan varmı lütfen yardım edin

bildiğim bir konu değil ama...

hangi satırda veriyor hatayı.

buradan başlamak yararlı olur...

benimki bilgiden ziyade tahmin+akıl yürütme olmakla birlikte...

oradaki örnekten hareket edersek

Kod:
stSQL = "INSERT INTO [COLOR="Red"][[/COLOR]tablo1[COLOR="red"]][/COLOR](firma_kodu,firma_adi,yol,maca,hat,parca_no,parca_adi,par_agirligi,"
stSQL = stSQL & "salkim_agirligi,figur_adet,deneme_agirligi,plaka_verim,maca_agirligi,maca_sayisi,"
stSQL = stSQL & "maca_uretim_hat,maca_sandik_mlz,yayinlama_tar) [COLOR="Red"]VALUES "[/COLOR]
stSQL = stSQL & "('" & firma_kodu & "', '" & firma_adi & "', '" & yol & "', '" & maca & "', '" & hat & "', '"
stSQL = stSQL & "parca_no & "', '" & parca_adi & "', '" & par_agirligi & "', '" & salkim_agirligi & "','"
stSQL = stSQL & "figur_adet & "','" & deneme_agirligi & "','" & plaka_verim & "','" & maca_agirligi"
stSQL = stSQL & "','" & maca_sayisi & "','" & maca_uretim_hat & "','" & maca_sandik_mlz & "','"
stSQL = stSQL & "yayinlama_tar & "')"

tablo1 ifadesi [] içine alınmış.
VALUES ifadesinden önce bir boşluk bırakılmış. sizinki birleşik ve string olduğu için ayırdedemiyor.
+ yerine & kullanılmış.

Son düzenleme:
siziki aynen kullanılır ise...

Kod:
stSQL = "INSERT INTO [tablo1] (firma_kodu,firma_adi,yol,maca,hat,parca_no,parca_adi,par_agirligi,salkim_agirligi,figur_adet,deneme_agirligi,plaka_verim,maca_agirligi,maca_sayisi,maca_uretim_hat,maca_sandik_mlz,yayinlama_tar) VALUES ('" & firma_kodu & "', '" & firma_adi & "', '" & yol & "', '" & maca & "', '" & hat & "', '" & parca_no & "', '" & parca_adi & "', '" & par_agirligi & "', '" & salkim_agirligi & "','" & figur_adet & "','" & deneme_agirligi & "','" & plaka_verim & "','" & maca_agirligi & "','" & maca_sayisi & "','" & maca_uretim_hat & "','" & maca_sandik_mlz & "','" & yayinlama_tar & "')"

siziki aynen kullanılır ise...

Kod:
stsql = "ınsert ınto [tablo1] (firma_kodu,firma_adi,yol,maca,hat,parca_no,parca_adi,par_agirligi,salkim_agirligi,figur_adet,deneme_agirligi,plaka_verim,maca_agirligi,maca_sayisi,maca_uretim_hat,maca_sandik_mlz,yayinlama_tar) values ('" & firma_kodu & "', '" & firma_adi & "', '" & yol & "', '" & maca & "', '" & hat & "', '" & parca_no & "', '" & parca_adi & "', '" & par_agirligi & "', '" & salkim_agirligi & "','" & figur_adet & "','" & deneme_agirligi & "','" & plaka_verim & "','" & maca_agirligi & "','" & maca_sayisi & "','" & maca_uretim_hat & "','" & maca_sandik_mlz & "','" & yayinlama_tar & "')"

arkadaş çoooooooooooook çooooooooooook teşekkürler yahu siz hakkatten üstadsınız ya daha ne diyebilirim ki klavyeye dokunan parmaklarınız zeval görmesin emeklerineze ayrı ayrı teşekkürler

arkadaş çoooooooooooook çooooooooooook teşekkürler yahu siz hakkatten üstadsınız ya daha ne diyebilirim ki klavyeye dokunan parmaklarınız zeval görmesin emeklerineze ayrı ayrı teşekkürler

rica ederim.

diğer yandan üstadlık kavramına çok uzak olup bilerek değil, hazırlanmış bir uygulamayı adapte ederek öneride bulundum. yoksa sql nedir, benzerleri nedir bilmem.

başkalarının sordukları soruları imkanlar çerçevesinde takip ederek çözümlerine bakıyorum veya google da vb arayıp bir şeyler üretmeye çalışıyorum. çoğu çabam fos çıksa da sizin soruda işe yaradığına sevindim.

Geri