Soru MSGBOX VE TAKVİM

Excel Vers. ve Dili
Excel başlangıç
Arkadaşlar merhaba
Amatörce yaptığım kütüphane programında son aşamalara geldim yalnızca bir kaç konu kaldı.
Mantık şu; 2 sheet var 1.sinde kitabı alıp daha getirmeyenler 2.si kitabı getirip o kişinin kaydının arşivlendiği taraf, arşivlemeyi de userform üzerinden teslim al butonuyla yapıyorum, 1.sheette öğrenci aldığı kitabı getirmeden başkasını alamasın diye mükerrer kaydı engelledim
isteklerim

1.si teslim alırken önce bul butonundan öğrenci numarası aratılıyor (eğer aratılmadan tıkanırsa "öğrenci numarasanı aratın" diye uyarı veriyor) ardından veriliş tarihi girilip değiştiriliyor eğer girilmezse tarih kaydetmiyor fakat ben bunun için msgbox üzerinden "veriliş tarihini giriniz" diye bir uyarı ekranı yapmak istiyorum denedim olmadı uyarı olarak ilk uyarı veriyor.
2.si userform üzerde olan alış ve veriş tarihlerini elle değil de takvim üzerinden seçmek istiyorum . Not: Veriliş tarihi ilk kayıt esnasında yanlışlıkla yazılsa da listeye yazılmıyor bunu bilinçli olarak yaptım.
Dosya ektedir. https://drive.google.com/open?id=13NFi4u4AIUCryZ5TG5bJJ24kUC4QbRu9