• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Msgbox ve Liste Kutusu ilişkisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ocamsul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
Arkadaşlar ilişikte gönderdiğim örnekte listeden hangi isim seçilir ise msgboxun kişi ismi belirterek bu kişiyi seçtiniz gibi bir mesaj vermesi mümkünmü? yardım edermisiniz?

Teşekkür ederim. ALGİL sağolasın.

Sub kim()
MsgBox Cells([k2], "q") & " Günaydın"
End Sub

bu kodda K2 hücresi bir sayıyı ifade etmekte ve q1 hücresi ise k2 hücresindeki sayı kime ait ise o kişinin adını q1 e yazmakta yani arama işlevi kullanmaktayım. Bu bağlamda kodları nasıl düzeltmem lazimki k2 hücresine hangi sayı gelirse o kişinin adını tam olarak mesajla verdirebilirim.

bu kodda K2 hücresi bir sayıyı ifade etmekte ve q1 hücresi ise k2 hücresindeki sayı kime ait ise o kişinin adını q1 e yazmakta yani arama işlevi kullanmaktayım. Bu bağlamda kodları nasıl düzeltmem lazimki k2 hücresine hangi sayı gelirse o kişinin adını tam olarak mesajla verdirebilirim.
Bu cümlenize göre sadece aşağıdaki gibi yazmanız yeterlidir.

MsgBox [q1] & " Günaydın"

Merhaba Sn. ocamsul

Ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım. Örnek gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Sub msg()
MsgBox [d9] & [q1] & " İsimli Personelin Maaş Bordrosudur."
End Sub

leventm teşekkür ederim işimi gördü ancak şimdi bu kodu şu şekilde değiştirdim ancak personel ünvanı ve ismi bitişik çıkıyo nasıl ayırabilirim.

Aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

MsgBox [d9] & " " & [q1] & " İsimli Personelin Maaş Bordrosudur."

leventm teşekkür ederim elinize sağlık çok uğraşmıştım denemelerle. iyiki varsınız.

Geri