• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

msgbox sorunu

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
Merhaba Arkadaşlar,

Msgbox ile ilgili bir sorunum var.Şöyle ki ; commandbuttonun olayına bir msgbox tanımladım.Yine bir listboxın click olayına yine farklı bir msgbox tanımladım.Listboxım multipage page1 de bulunuyor ve commandbutton page3 de yer alıyor. userformu açıp önce page1 sayfasındaki listboxa tıklayıp hata mesajını alıp kapattıktan sonra page3 e geçip commandbuttona tıkladığımda commandbutton altındaki mesajı alıyorum kapattığımda listboxın mesaj olayı karşıma çıkıyor ve ve bir döngü yaratıyor ve defalarca kapatmam gerekiyor.iki farklı msgbox iki farklı olayda yer almasına rağmen nedn böyle bir hata olur.işin içinden çıkamadım.kodlarım aşağıdaki gibidir.
Kod:
Private Sub ListBox5_Click()
TextBox120.Value = ListBox5.Column(0)
TextBox119.Value = ListBox5.Column(1)

sondolusatir = Worksheets("Arsiv").[A65536].End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A2:A" & sondolusatir), TextBox120.Value) >= 1 Then
Range("A2:A" & sondolusatir).Find(TextBox120.Value, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole).Select
Dim p As Range
Set p = Range("A2:A" & sondolusatir).Find(TextBox120.Value, , xlValues, xlWhole, , xlPrevious)
If Not p Is Nothing Then p.Select

ComboBox19.Value = Cells(ActiveCell.Row, 3) 'dolap no
ComboBox20.Value = Cells(ActiveCell.Row, 4) 'raf no
CommandButton18.Caption = "Değiştir"
Exit Sub

Else
CommandButton18.Caption = "Kayıt"
ComboBox19.Value = "" 'dolap no
ComboBox20.Value = "" 'raf no
Dim bilgi
bilgi = MsgBox(" Bu Dosya Arşivlenmemiş ,  arşivlemek için kayıt ve raf numaralarını seçerek kayıt butonuna tıklayınız", vbOKOnly)
 If bilgi = Tamam Then
 Exit Sub

End If
End If

End Sub

Kod:
Private Sub CommandButton14_Click()
Dim sor
sor = MsgBox("Değiştirmek istediğinizden eminmisiniz?", vbOKCancel)
'mesaj kutusu devreye giriyor.
If sor = vbCancel Then Exit Sub
If sor = vbOK Then 'devamını buraya yapıştırmadım

Kodların devamında diğer MsgBox'ı tetikleyen ve döngü içine alan bir kısım olabilir. Dosyanın tamamına bakmak gerek.

Kodların devamında diğer MsgBox'ı tetikleyen ve döngü içine alan bir kısım olabilir. Dosyanın tamamına bakmak gerek.

Şunu farkettim page1 deki listbox click olayı arsiv sayfasında arama yapıyor ve bilgileri getiriyor sorun yok fakat page3 teki command14 olayı SANAYİ sayfasında işlem yapması gerekirken oda Arsiv sayfasında işlem yapıyor.Command14 öncesi command9 ile SANAYİ sayfasında arama yapılıyor.Kodlar aşağıdaki gibidir.Yani command14 ile SANAYİ sayfasındaki aktif hücre satırlarına işlenmesi gereken bilgiler öncesinde listbox5 click olayında arsiv sayfasındaki aktif hücre satırlarına işleniyor.

Kod:
Private Sub CommandButton9_Click()
Sheets("SANAYİ").Select

On Error Resume Next

sondolusatir = [B65536].End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range("B2:B" & sondolusatir), TextBox99.Value) >= 1 Then
Range("B2:B" & sondolusatir).Find(TextBox99.Value, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole).Select
Dim k As Range
Set k = Range("B2:B" & sondolusatir).Find(TextBox99.Value, , xlValues, xlWhole, , xlPrevious)
If Not k Is Nothing Then k.Select
CommandButton11.Enabled = False

Son düzenleme:
dosyayı ekledim ilgilenebilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
dosyayı ekledim ilgilenebilirseniz sevinirim.

Sorunu çözdüm arkadaşlar,

Private Sub CommandButton9_Click()
Sheets("sanayi").Activate

Sayfayı aktif yaparak hatadan kurtuldum.ilgilenenler için teşekkürler.

Geri