Merhaba Arkadaşlar,
Msgbox ile ilgili bir sorunum var.Şöyle ki ; commandbuttonun olayına bir msgbox tanımladım.Yine bir listboxın click olayına yine farklı bir msgbox tanımladım.Listboxım multipage page1 de bulunuyor ve commandbutton page3 de yer alıyor. userformu açıp önce page1 sayfasındaki listboxa tıklayıp hata mesajını alıp kapattıktan sonra page3 e geçip commandbuttona tıkladığımda commandbutton altındaki mesajı alıyorum kapattığımda listboxın mesaj olayı karşıma çıkıyor ve ve bir döngü yaratıyor ve defalarca kapatmam gerekiyor.iki farklı msgbox iki farklı olayda yer almasına rağmen nedn böyle bir hata olur.işin içinden çıkamadım.kodlarım aşağıdaki gibidir.
Msgbox ile ilgili bir sorunum var.Şöyle ki ; commandbuttonun olayına bir msgbox tanımladım.Yine bir listboxın click olayına yine farklı bir msgbox tanımladım.Listboxım multipage page1 de bulunuyor ve commandbutton page3 de yer alıyor. userformu açıp önce page1 sayfasındaki listboxa tıklayıp hata mesajını alıp kapattıktan sonra page3 e geçip commandbuttona tıkladığımda commandbutton altındaki mesajı alıyorum kapattığımda listboxın mesaj olayı karşıma çıkıyor ve ve bir döngü yaratıyor ve defalarca kapatmam gerekiyor.iki farklı msgbox iki farklı olayda yer almasına rağmen nedn böyle bir hata olur.işin içinden çıkamadım.kodlarım aşağıdaki gibidir.
Kod:
Private Sub ListBox5_Click()
TextBox120.Value = ListBox5.Column(0)
TextBox119.Value = ListBox5.Column(1)
sondolusatir = Worksheets("Arsiv").[A65536].End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A2:A" & sondolusatir), TextBox120.Value) >= 1 Then
Range("A2:A" & sondolusatir).Find(TextBox120.Value, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole).Select
Dim p As Range
Set p = Range("A2:A" & sondolusatir).Find(TextBox120.Value, , xlValues, xlWhole, , xlPrevious)
If Not p Is Nothing Then p.Select
ComboBox19.Value = Cells(ActiveCell.Row, 3) 'dolap no
ComboBox20.Value = Cells(ActiveCell.Row, 4) 'raf no
CommandButton18.Caption = "Değiştir"
Exit Sub
Else
CommandButton18.Caption = "Kayıt"
ComboBox19.Value = "" 'dolap no
ComboBox20.Value = "" 'raf no
Dim bilgi
bilgi = MsgBox(" Bu Dosya Arşivlenmemiş , arşivlemek için kayıt ve raf numaralarını seçerek kayıt butonuna tıklayınız", vbOKOnly)
If bilgi = Tamam Then
Exit Sub
End If
End If
End Sub
Kod:
Private Sub CommandButton14_Click()
Dim sor
sor = MsgBox("Değiştirmek istediğinizden eminmisiniz?", vbOKCancel)
'mesaj kutusu devreye giriyor.
If sor = vbCancel Then Exit Sub
If sor = vbOK Then 'devamını buraya yapıştırmadım