- Excel Vers. ve Dili
- Mikrosoft Ofis İkiBinÜç ProfösyeneL (:
MsgBox Hatam....(çözüLdü)
Merhaba arkadaşLar okuLda ders için not hesapLama tabLosu yaptık..Fakat ben bişeyLeri eksik bıraktıgımı sanıyorum ki makroda iLk uyarıyı verdikten sonra diğerLerinide veriyor..MeseLa bütünLeme notu 60'tan düşükse " Malesef Kaldınız " demesi gerekiyor tamam " Malesef Kaldınız " diyor ama ardından " Tebrikler Final Notu İle Geçtiniz " ve " Tebrikler Vize Notu İle Geçtiniz " UyarıLarınıda veriyor...MeseLa Ortalama 70 iken " Tebrikler Final Notu İle Geçtiniz " uyarısını aLdıktan sonra " Tebrikler Bütünleme Notu İle Geçtiniz " Uyarısınıda veriyor...DüzeLtmem için ne yapmaLıyım kodLarı aşağıda veriyorum...Şimdiden teşekkürLer...
İyi çaLışmaLar.

Merhaba arkadaşLar okuLda ders için not hesapLama tabLosu yaptık..Fakat ben bişeyLeri eksik bıraktıgımı sanıyorum ki makroda iLk uyarıyı verdikten sonra diğerLerinide veriyor..MeseLa bütünLeme notu 60'tan düşükse " Malesef Kaldınız " demesi gerekiyor tamam " Malesef Kaldınız " diyor ama ardından " Tebrikler Final Notu İle Geçtiniz " ve " Tebrikler Vize Notu İle Geçtiniz " UyarıLarınıda veriyor...MeseLa Ortalama 70 iken " Tebrikler Final Notu İle Geçtiniz " uyarısını aLdıktan sonra " Tebrikler Bütünleme Notu İle Geçtiniz " Uyarısınıda veriyor...DüzeLtmem için ne yapmaLıyım kodLarı aşağıda veriyorum...Şimdiden teşekkürLer...
İyi çaLışmaLar.

Kod:
Sub deneme1()
'
' deneme1 Makro
' Makro meb tarafından 19.03.2008 tarihinde kaydedildi.
'
' Klavye Kısayolu: Ctrl+q
'
vize = Range("A2").Value
final = Range("B2").Value
bütünleme = Range("D2").Value
ortalama = vize * 0.3 + final * 0.7
Range("C2").Value = ortalama
If (ortalama > 60) Then GoTo bitis
ortalama = vize * 0.3 + Butunleme * 0.7
If (ortalama > 60) Then
MsgBox ("Tebirkler Bütünleme İle Geçtiniz")
Else
MsgBox ("Malesef Kaldınız")
End If
bitis:
MsgBox ("Tebrikler Final Notu İle Geçtiniz")
bitir: MsgBox ("Tebrikler Bütünleme Notu İle Getçiniz")
End Sub
Son düzenleme: