• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

MsgBox + Combobox Birleşimi

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
MsgBox içine Combobox koymak istiyorum.
Bunu açarsak, bir makro çalıştırdığımda MsgBox çıksın. Kutunun içinde açılır kutu olsun (birleşik kutu - combobox). Yine bu kutudan yaptığım seçime göre yine MsgBox içinde sonuç görünsün.

Örneğin sayfamda "Nüfuslar" diye bir hücre var. Buna tıklayınca makro çalışacak. Bir MsgBox çıkacak. Burada combobox olacak. Combobox'tan mesela İstanbul seçeceğiz. hemen sağ tarafta 15.000.000 çıkacak.
Kısaca örnekteki sayfada olan olayı bir msgbox içine yerleştirmek istiyorum...

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Click()
If ComboBox1.ListCount < 1 Then Exit Sub
Label2 = Format(ComboBox1.Column(1), "#,##0")
End Sub

Private Sub UserForm_Click()

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
Dim i As Long, sat As Long, a As Long
sat = Sheets("Sayfa1").Cells(65536, "I").End(xlUp).Row
ComboBox1.ColumnCount = 2
ComboBox1.ColumnWidths = "200;0"
For i = 5 To sat
    If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Sayfa1").Range("I5:I" & i), _
    Sheets("Sayfa1").Cells(i, "I").Value) = 1 Then
        ComboBox1.AddItem
        ComboBox1.Column(0, a) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, "I").Value
        ComboBox1.Column(1, a) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, "J").Value
        a = a + 1
    End If
Next
If ComboBox1.ListCount > 0 Then ComboBox1.ListIndex = 0

End Sub

Ekli dosyalar

off abi naptın sen ya bende hani bişey gelir açarım içini anlarım ilerde uygularım falan diyodum sen aşmışsın olayı neyse olduğu gibi kullanırız ozaman :)) iletiye neden "kod anlatılmaz yazılır" yazdığını anlıyorum şimdi :) teşekkürler...

off abi naptın sen ya bende hani bişey gelir açarım içini anlarım ilerde uygularım falan diyodum sen aşmışsın olayı neyse olduğu gibi kullanırız ozaman :)) iletiye neden "kod anlatılmaz yazılır" yazdığını anlıyorum şimdi :) teşekkürler...
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

bir sorum daha var:
ben bu örnek üzerinden bir çalışma yaptım fakat buradaki nüfuslar yerine tarihler var.
Oca.09
Şub.09
gibi. Ama bunlar pencerenin içinde combobox ta;
1/1/2009
2/1/2009
şeklinde görünüyor. Bunları tekrar Oca.09 Şub.09 formatına nasıl sokabilirim? Combobox özelliklerinden falan heralde ama bulamadım...

bir sorum daha var:
ben bu örnek üzerinden bir çalışma yaptım fakat buradaki nüfuslar yerine tarihler var.
Oca.09
Şub.09
gibi. Ama bunlar pencerenin içinde combobox ta;
1/1/2009
2/1/2009
şeklinde görünüyor. Bunları tekrar Oca.09 Şub.09 formatına nasıl sokabilirim? Combobox özelliklerinden falan heralde ama bulamadım...
Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

hım doğru olmuş da ben sorunu yanlış anlatmışım :) açılan pencerede combobox tan tarih seçeceğim. ama combobox içinde tarihler 1/1/2009 şeklinde çıkıyor. bunu Oca.09 şekline getirmek istiyorum, örnekteki gibi...

Ekli dosyalar

hım doğru olmuş da ben sorunu yanlış anlatmışım :) açılan pencerede combobox tan tarih seçeceğim. ama combobox içinde tarihler 1/1/2009 şeklinde çıkıyor. bunu Oca.09 şekline getirmek istiyorum, örnekteki gibi...
Yine yanlış sormuşsunuz?(Artık soruların nasıl sorulacağınıda cevaplıyoruz.Anti parentez bunuda söyelemeliyim)
I5 hücresinde tarih varken.I6:I8 aralığında 4 haneli rakamlar var.
Düzeltip dosyanızı yolayınız!.:cool:

:) yok bu sefer yanlış değil. sadece I5'teki tarihten bahsediyorum. bunu msgbox ta farklı şekilde görüyorum, sorun bu.

Geri