• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Move Or Copy Deactivate

Excel Vers. ve Dili
visual basic
Arkadaşlar merhaba sheet1 üzerinde sağ tıkladığımız zaman o sayfanın move or copy seçeneğinin deactivate olmasını istiyorum. Bunu yapabilir miyim ?

Ekli dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    7.2 KB · Görüntüleme: 10
Taşı ve Kopyalayı silmek için;
Kod:
Sub Tasi_ve_Kopyala_Sil()
    Application.CommandBars("Ply").FindControl(, ID:=848).Visible = False
End Sub
Taşı ve Kopyalayı pasif yapmak için;
Kod:
Sub Tasi_ve_Kopyala_Pasif()
    Application.CommandBars("Ply").FindControl(, ID:=848).Enabled = False
End Sub
Taşı ve Kopyalayı pasif yapmak için alternatif;
Kod:
Sub Tasi_ve_Kopyala_Pasif()
    Dim Ctrl As Office.CommandBarControl
    For Each Ctrl In Application.CommandBars.FindControls(ID:=848)
        Ctrl.Enabled = False 'True menüleri aktif yapar
    Next Ctrl
End Sub

Sayın murat osma;
kodlar bende bir işlev yerine getirmedi
2003/2010 excel türkçe

2010 kullanmadığım için yorum yapamam.. Kullanan arkadaşlar uygun kodları vereceklerdir..
2003 ve 2007 de kodların çalışıyor olması gerek... :dusun:

Var mı arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek 2010'da move or copy nasıl deactive edilir?

Merhaba,

Excel 2007 ve sonrası için yeni RİBBON menü yapısını uygulamaya geçmiştir. Bu sebeple klasik menü derleme kodları ile bu işlemleri yapamazsınız. Aşağıdaki linkte Sn. taruz beyin bir çalışması var. Excel menülerine müdahale ederek kişisel menüler yapabiliyorsunuz.

Excel Office Menü Sihirbazı

Ayrıca aşağıdaki linktede sizin istediğiniz menülere nasıl müdahale edileceği anlatılmıştır. Google çeviri ile çevirip uygulama yapabilirsiniz.

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/exceldev/thread/33120eaa-b047-4dcd-a378-0d0d42c012dc/

merakli_72 arkadasim sadece sheet1 yazanın üzerinde sağ tıklayınca çıkan yerdeki move or copy olmasın istiyorum onun dışındakiler sorun değil.
sayfa içerisinde ne yaptığı da önemli değil.
Ama yazdığın tüm hepsini kapatıyor sağ tıklayınca hiçbiri çıkmıyor bu sefer

Korhan bey eklediğiniz link ile işlemi gerçekleştirdim çok teşekkürler. Ancak bir sorun var bu sadece local'de kendi bilgisayarımda işliyor dosyayı gönderdiğim zaman başka bir bilgisayarda da move or copy görünmemesi için ne yapabiliriz?

Geri