Mouse sağ click sorunu

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2025
Arkadaşlar selam,

Sanırım makrolardan bir tanesi mauseumun sağ tuşunu işlemez hale getirdi. Aşağıdaki kodlar ile düzeltiyorum. Ancak exceli yeniden başlattığımda yine hücrelerde, sütun ve kolonlarda sağ tuş çalışmıyor. ilk makro sanırım regedit ayarlarında bir değişiklik yaptı. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.

Application.CommandBars("cell").Enabled = True
Application.CommandBars("ply").Enabled = True
Application.CommandBars("row").Enabled = True
Application.CommandBars("column").Enabled = True

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba ,

İlgili sayfanın kod bölümünde sağ tuşu engelleyen bir kod olabilir ilk olarak bunu kontrol edin. Eğer bu olay tüm excel sayfalarında oluyorsa ThisWorkbook bölümünde yazılmış bir kod olabilir.

Sub reset()
Application.CommandBars("Cell").Reset
Application.CommandBars("Cell").enabled = true

End Sub

Bu kodu çalıştırıp denermisiniz ?

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2025
Merhaba ,

İlgili sayfanın kod bölümünde sağ tuşu engelleyen bir kod olabilir ilk olarak bunu kontrol edin. Eğer bu olay tüm excel sayfalarında oluyorsa ThisWorkbook bölümünde yazılmış bir kod olabilir.

Sub reset()
Application.CommandBars("Cell").Reset
Application.CommandBars("Cell").enabled = true

End Sub

Bu kodu çalıştırıp denermisiniz ?
Hem önceki kodları çalıştırdığımda hem de sizin verdiğiniz bu kodları çalıştırdımda hem hücrelerde, hem de sütün ve kolonları seçtiğimde sağ click çalışıyor. Ancak exceli kapatıp tekrar açtığımda hücrelerde problem hallolmasına rağmen kolon yada sütün seçip sağ click yaptığımda sağ click yine çalışmıyor. Boş excel sayfası açtığımda çalışan hiçbir makro yok. PERSONAL.XLSB de hiçbir makro yok. Muhtemelen regedit kayıtları değişti. Aslında çözümü buldum. PERSONAL.XLSB modul açıp;

Sub auto_open()

Application.CommandBars("Cell").reset
Application.CommandBars("cell").Enabled = True
Application.CommandBars("ply").Enabled = True
Application.CommandBars("row").Enabled = True
Application.CommandBars("column").Enabled = True

End Sub

kodlarıyla hallolabiliyor. Ancak ben excelin ilk ayarlarına gelmesini istiyorum. Bir çözüm bulamaz isek ofisi kaldırıp tekrar kurmayı deneyeceğim.