• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mola Planı Hazırlamak

Excel Vers. ve Dili
2007-2010 türkçe ve ingilizce
Merhabalar,

Benim üstatlardan bir talebim olucak, biraz detaylı olabilir ama yapmak mümkünmü sizler kadar bilmediğim için ancak cevabı sizlerden alabilirim.

70 kişilik bir grup için mola ve yemek planı oluşturmam gerekiyor. Talep etmiş olduğum kurallar ve içerik excel dosyasında mevcuttur.

Belirlenen kurallara riayet ederek bu 70 kişilik grubun vardiyasına göre ve benim belirledim aralıklarda çıkabilecek kişi sayısına göre planlama yapmak gerekiyor.

Bu konuda yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Yardımcı olabileceğimiz bir husus varmı?
Konu biraz benim açımdan önemlidir.

Eğer yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olucam.

saygılarımla.

Siz bir örnek plan oluşturursanız onun üzerinden bir mantık geliştirilebilir. Dosyanızdaki açıklamalarınızdan nasıl bir tablo oluşturulacak anlaşılmıyor. Birde vardiyaların çalışma saatleri belirtilmemiş.

Merhaba,

Benim için tablo görseli nemli değil sadece plan önemli. Şu şekilde ilerlenebilir mi?

B1 Vardiya sutununda 716;817;1019 şeklinde yazanlar 07:00 giriş ve 16:00 çıkış;08:00 giriş ve 17:00 çıkış olarak yazılmıştır.

Gün içersinde 40 DK dan 1 yemek ve 15 er DK dan 2 adet mola herkese planlanlanması gerekiyor.
Bunu yaparkende Q ve R sutunundaki planlanıcak saat aralıkları ve kişi sayısına göre yapılması gerekiyor.
Yani 08:00-08:30 arası 4 kişi molaya çıkabilir.
Yemek molaları 10:30'da başlıcak şekilde planlanıcak ve aşağıdkai kurallara uyularak bir shift hazırlanıcak.

Kurallar:
* 1 kişinin gün içersinde 40 dk'dan bir yemek ve 15'er dakika'dan 2 ihtiyaç olmak üzere toplam 3 molası olması gerekiyor.
* Planın vardiya giriş saatlerine göre ayarlanması gerekiyor. Örnek olarak ilk yemeğe çıkıcak olan kişi 716 vardiyasından olması lazım.
* Belirtilen saat aralıklarına göre belirtilen kişi sayısı kadar isim molada olması gerekiyor.
*Mola'lara giriş çıkışların çakışmaması gerekiyor. 13:00'te 3 kişi çıktıysa diğer 3 kişi 13:15'te çıkması gerekiyor.
* Belli bir planda yemek olarak en fazla 3 kişi aynıda çıkabilir.
*Son olarak molalar arası 3 saatten fazla olmamalı.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar,

Bu konu hakkında yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Merhaba,

Konu hakkında yardımcı olabilicek kimseye ulaşamadım. Yapılabilicek bir durummu bilgi almak isterim üstadlardan....

teşekkürler.

Geri