• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

modullerı tasımak

arkadaşlar elımde bır excel programı var vb ıle yazılmıs sımdı ben ordakı sayfa 1 kendı programıma tası kopyala dıyorum kopya olustur dıyorum modulunude copy pasteyle yapıstırıyorum ama benım excel calısma sayfamda calıstırınca gene eskı program acılıp ordan lınk alıyor baglantıları duzenleden benım excel calısma sayfamı secınce bu sefer makrolar calısmıyor ılla o excel sayfasıylamı calısacak vba project kısmının altında module 1 var ordakı komutlar sunlar

Sub A1A()
'
' A1A Makro
'

'
ActiveSheet.Range("$A$10:$G$9683").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="1"
End Sub

Sub A4A()
'
' A4A Makro
'

'
ActiveSheet.Range("$A$10:$G$9683").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="4"
ActiveWindow.SmallScroll Down:=-12
End Sub

o module 1 export edıp kendı programımda ınport edıyorum gene olmuyor help me :(

Butondaki makroyu mevcut dosyadaki makroya bağlayın. Çalışma sayfasını kopyaladığınızda üzerindeki buton hala eski dosyadaki makroya bağlı kalır. Buda eski dosyanın açılarak makronun o dosya üzerinden çalıştırılmasına neden olur.

yanı levent bey ben tası kopyala dedıgım zaman module 1 sayfasını ımport etsem bıle yaızlan makroları tek tek mı atamam lazım :( en az 130 tane makro var bu programda yokmudur kolay basıt bır yolu alt tarafı bır sayfayı benım programa tasıyıp kopyalayacagım makrolarıyla bırlıkte yada kaynak varm onu okluyayım :(

yanı levent bey ben tası kopyala dedıgım zaman module 1 sayfasını ımport etsem bıle yaızlan makroları tek tek mı atamam lazım :( en az 130 tane makro var bu programda yokmudur kolay basıt bır yolu alt tarafı bır sayfayı benım programa tasıyıp kopyalayacagım makrolarıyla bırlıkte yada kaynak varm onu okluyayım :(

Makroları CommandButton lara bağlayın yani deneme adı altında bir makronuzun olduğunu varsayalım

denetim araç kutusundaki CommandButton düğmesini sayfanın üstüne ekliyeceksiniz.

sayfanın kod bölümüne

bunu yaparsanız
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
deneme
End Sub

veya

Kod:
'deneme makrosunun içeriği
End Sub

beceremedım halıt bey :( bu benım calısma sayfamı acarken gucellesdır baglantıları duzenle dedım orda lınkı dıger axcel calısma sayfasının ısmı vardı bende baglantıyı kes dedım sımdı makrolar hıc calısmıyor yanı makro komutları duruyor ama tek tek atamam lazım hanı programı yenıden yazsam daha az emek verırım yanı yokmu bunun gorsel anlatımı benım excel kıtapcıgım A olsun makrolarla yazılmıs excel kıtapcıgı B olsun ben b yı acıyorum sayfanın uzerıne sag tıklıyorum tası ve kopyala dıyorum A kıtapcıgımı secıyorum sona tası dıyorum sımdı benım sayfama gelıyor sonra alt + 11 basıp vba ya gelıyorum orayada modulunu ımportluyorum ama baglantıyı gene b den alıyor bende b dekı baglantıyı kes dıyorum bu sefer makrolarda calısmıyor cok sınır oldum :( acıll yardım plz
olsun

beceremedım halıt bey :( bu benım calısma sayfamı acarken gucellesdır baglantıları duzenle dedım orda lınkı dıger axcel calısma sayfasının ısmı vardı bende baglantıyı kes dedım sımdı makrolar hıc calısmıyor yanı makro komutları duruyor ama tek tek atamam lazım hanı programı yenıden yazsam daha az emek verırım yanı yokmu bunun gorsel anlatımı benım excel kıtapcıgım A olsun makrolarla yazılmıs excel kıtapcıgı B olsun ben b yı acıyorum sayfanın uzerıne sag tıklıyorum tası ve kopyala dıyorum A kıtapcıgımı secıyorum sona tası dıyorum sımdı benım sayfama gelıyor sonra alt + 11 basıp vba ya gelıyorum orayada modulunu ımportluyorum ama baglantıyı gene b den alıyor bende b dekı baglantıyı kes dıyorum bu sefer makrolarda calısmıyor cok sınır oldum :( acıll yardım plz
olsun

Örnek dosyanı ekle bir tanesini yapalım diğerlerini sen yaparsın

Halıt bey sımdıdıden cok tesekkurler ıstedıgınız gıbı gonderdım dosyayı aaa çalısma sayfası orda 1 numaralı dosyayı baska bır excel calısma sayfasına tasıyacagım ama makroları calıstıramıyorum nasıl yapabılırım :(

HALIT BEY UZANTI XLSM IDI YUKLEYEMEDIM XLS YAPTIM UZANTISINI AYRICA BU CALISMA SAYFASI 3 MB DI BIRAZCIK KIRPTIM BILGINIZ OLSUN 80 BIN SATIRLI BIR VER CEVABINIZI IVEDILIKLE BEKLIYORUM TESEKKUR EDERIM

Ekli dosyalar

• AAA.xls
    AAA.xls
    97.7 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Halıt bey sımdıdıden cok tesekkurler ıstedıgınız gıbı gonderdım dosyayı aaa çalısma sayfası orda 1 numaralı dosyayı baska bır excel calısma sayfasına tasıyacagım ama makroları calıstıramıyorum nasıl yapabılırım :(

HALIT BEY UZANTI XLSM IDI YUKLEYEMEDIM XLS YAPTIM UZANTISINI AYRICA BU CALISMA SAYFASI 3 MB DI BIRAZCIK KIRPTIM BILGINIZ OLSUN 80 BIN SATIRLI BIR VER CEVABINIZI IVEDILIKLE BEKLIYORUM TESEKKUR EDERIM

Dosyanız açılmıyor ofis 2003 formatında yeniden yükleyin.

Buyrun halıt bey 2003 xls formatında

Akbank ve fortıs düğmeleri için yaptım kodlar sayfanın kod bölümünde siz sayfayı başka bir dosyaya taşıdığınız vakit kodlarda otomatikmen gelecektir ayrıca modüllerle uğraşmaya gerek yok.

Ekli dosyalar

• ABC.xls
    ABC.xls
    166 KB · Görüntüleme: 10
ıyı aksamlar halıt bey ıyı guzelde o command butonlarını nasıl olusturdunuz orda yaklasık 70 tane buton var bende tek tek sızın gıbı buton mu olusturacagım komutlara baktıgımda
ActiveSheet.Range("$A$10:$G$9683").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="46"
End Sub

Sub A4A()
'
' A4A Makro
'

'
End Sub

ben tum komutların uzerıne Private Sub CommandButton1_Click() mı yazıcagım halıt bey bırde bu commandbuton nerden olusturuluyor yaptıgınız dosya tası kopyala yapınca tasınıyor elınıze saglık ama ben nasıl o butonları olusturacagım ıyı geceler

ıyı aksamlar halıt bey ıyı guzelde o command butonlarını nasıl olusturdunuz orda yaklasık 70 tane buton var bende tek tek sızın gıbı buton mu olusturacagım komutlara baktıgımda
ActiveSheet.Range("$A$10:$G$9683").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="46"
End Sub

Sub A4A()
'
' A4A Makro
'

'
End Sub

ben tum komutların uzerıne Private Sub CommandButton1_Click() mı yazıcagım halıt bey bırde bu commandbuton nerden olusturuluyor yaptıgınız dosya tası kopyala yapınca tasınıyor elınıze saglık ama ben nasıl o butonları olusturacagım ıyı geceler

siz ofisin hangi sürümünü kullanıyorsunuz.

halit bey ben 2010 kullanıyorum ben klasık yontemle yaptım tesekkur ederım 50 tane makro vardı tek tek makro atadım genede tesekkur ederım ılgınıze gorsel 2010 egıtımı varmı bı ust mesaja onunda lınkını paylasırsanız ona goz atarım ıyı calısmalr son bır soru sormak ıstıyorum excel calısma sayfamda 100 tane tus butonu var dıyelım acıklamalı onları bulmak ıcın search butonu yapılabılırmı mesala yukarda paylastıgım abc calısma sayfası e2 hucresıne search butonu yapılıp dıyelım taib yatırım dedim taib tus butonun nerde oldugunu gosterır mı ?

halit bey ben 2010 kullanıyorum ben klasık yontemle yaptım tesekkur ederım 50 tane makro vardı tek tek makro atadım genede tesekkur ederım ılgınıze gorsel 2010 egıtımı varmı bı ust mesaja onunda lınkını paylasırsanız ona goz atarım ıyı calısmalr son bır soru sormak ıstıyorum excel calısma sayfamda 100 tane tus butonu var dıyelım acıklamalı onları bulmak ıcın search butonu yapılabılırmı mesala yukarda paylastıgım abc calısma sayfası e2 hucresıne search butonu yapılıp dıyelım taib yatırım dedim taib tus butonun nerde oldugunu gosterır mı ?

Excel seviyenizi bilemediğim için bir yorum getiremiyorum dosyadaki bütün kodları sildim ve F2 hücresinden bir düğme adı seçip Düğmeyi Bul komut düğmesine tıklayınca ilgili düğme aktif oluyor.

not : bu sorunuz konu başlığı ile ilgili olmadığı için bir daha cevap vermiyeceğim.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• ABC.xls
    ABC.xls
    111 KB · Görüntüleme: 7
Geri