• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

modül gizleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ENG
vba da 3 adet farklı modül hazırladım. bu modüllerden sadece bir tanesinin içeriğinin görünmesini istemiyorum. böyle bir uygulama yapılabilinirmi? nasıl?
şimdiden teşekkürler.

formda sorumun cevabını buldum sayılır. böyle bir uygulama yok muş. ama bilen varsa yazarsa sevinirim.

merhaba

modülün ilk satırına "Option Private Module" yazarsanız makro listesinde görünmez.
modülü tamamen gizlemek mümkün değil. gerekirse vba şifresi koyun.

Option Private Module yazdıktan sonra geri nasıl görüntüleyceğiz, ayrıca vba şifresi nasıl konuluyor, ve nasıl şifersi kaldırılır

vba (makroları) şifreleme

Kod sayfasından Tools > VBAProject Properties
çıkan sayfada Protection sekmesindeki Lock Project kutucuğunu tıklarsanız makrolarınız gizlenir ver göremezler , daha sonra aşağıdaki Password alanlarına şifrelerinizi giriniz

Peki Option Private Module yazarak gizlenmiş bir modülü nasıl görüntüleyebiliriz?

Merhaba,

"Option Private Module" eklediğinizde makro listesinde görünmezler. Ancak makro adını klavyeden doğru yazarsanız, "Çalıştır" butonunun aktif hale geldiğini görebilirsiniz.

Ynni makronun ismini bilmiyorsak görüntüleme yolu yok mudur hiç?

Ynni makronun ismini bilmiyorsak görüntüleme yolu yok mudur hiç?

Merhaba,

Amacınız modulun prosedur isimlerini gizlemekse yukarıda verdiğim yol işinizi görecektir.

"Ben proje kodlarını gizlemek isterim" derseniz, VBA şifresi ile koruyun. Garantisi var mı derseniz, tüm VBA koruma yollarını unutun, kodu paylaşmaya kendinizi hazırlayın. ;)

Açıkçası benden daha acemi kullanıcıların yaratabileceği sorunların önüne geçmek için vba şifresi koyuyorum bundan daha öte misal özgün bir takım kodlarımı saklamak isteyecek düzeyde bir bilgim deneyimim zaten yok hocam.Bu yüzden sadece meraktan sorduğum bir soruydu bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Geri