Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
vba da 3 adet farklı modül hazırladım. bu modüllerden sadece bir tanesinin içeriğinin görünmesini istemiyorum. böyle bir uygulama yapılabilinirmi? nasıl?
şimdiden teşekkürler.
Kod sayfasından Tools > VBAProject Properties
çıkan sayfada Protection sekmesindeki Lock Project kutucuğunu tıklarsanız makrolarınız gizlenir ver göremezler , daha sonra aşağıdaki Password alanlarına şifrelerinizi giriniz
"Option Private Module" eklediğinizde makro listesinde görünmezler. Ancak makro adını klavyeden doğru yazarsanız, "Çalıştır" butonunun aktif hale geldiğini görebilirsiniz.
Amacınız modulun prosedur isimlerini gizlemekse yukarıda verdiğim yol işinizi görecektir.
"Ben proje kodlarını gizlemek isterim" derseniz, VBA şifresi ile koruyun. Garantisi var mı derseniz, tüm VBA koruma yollarını unutun, kodu paylaşmaya kendinizi hazırlayın.
Açıkçası benden daha acemi kullanıcıların yaratabileceği sorunların önüne geçmek için vba şifresi koyuyorum bundan daha öte misal özgün bir takım kodlarımı saklamak isteyecek düzeyde bir bilgim deneyimim zaten yok hocam.Bu yüzden sadece meraktan sorduğum bir soruydu bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.